"Нищо подобно не се е случило. Никога не съм достигал до момент, в който да ударя Амбър Хърд. Никога през живота си не съм удрял жена."

Това обяви по време на показанията си вчера Джони Деп. Изслушването му беше над 4 часа, то продължава и днес.

Поредното дело, в което главни действащи лица са двамата бивши съпрузи, беше заведено от Деп за клевета заради статия на Хърд във "Вашингтон пост" от 2018 г.  Макар и той да не е директно назован там, в публикацията се говори за случки на домашен тормоз и насилие през времето, когато двамата са женени. Джони Ден обвинява бившата си съпруга, че с фалшивите си твърдения е увредила кариерата му и името му.

Пред съда Джони Деп обясни, че е завел делото, за да изчисти името си от обвиненията, че е насилвал Амбър Хърд през трите години на техния брак, както и защото го било грижа за децата му и за хората, които го харесвали и му вярвали, пише "Гардиън".

"Обсебен съм от истината", каза още звездата. "Днес е всъщност първата ми възможност да говоря по този случай", добави той.

Деп разказа, че обвиненията дошли като шок за него. 


Свидетелите досега потвърдиха твърденията на актьора, че неговата някогашна жена, а не той, е била в основата на брачните скандали и сблъсъци. 

Актьорът отбеляза, че кариерата му тежко е пострадала.

"Много е странно. Един ден си Пепеляшка, образно казано. И след 0,6 секунди вече си Квазимодо", каза той.

"Целта ми е истината. Убива ме, че хора, с които съм говорил, с които съм се срещал през годинита - ще мислят, че съм измамник, че съм ги лъгал", продължи актьорът.

Джони Деп отрече обрисуването му като пристрастен към алкохол и наркотици, това било твърде преувеличено. Но призна, че е бил зависим от Роксикодон, обезболяващо, което му било предписано заради контузия по време на снимките на "Карибски пирати"- 4. Това било преди да срещне Хърд.

Деп подчерта, че е имал периоди, в които е бил напълно чист и трезвен:

"Не е имало моменти, в които е можело да се твърди, че не мога да се контролирам. Не съм маниак, който трябва непрекъснато да е надрусан."

Той свидетелства и как е започнала връзката му с Хърд, която по думите му изглеждала като "перфектния партньор".

"Беше образована, сладка, забавна, мила, всички тези неща. Но след това нещата започнаха да се променят... или по-точно да се разкриват."

В понеделник лекар и медицинска сестра си припомниха търсенето на изгубено парче от средния пръст на Деп през март 2015 г., докато той е в Австралия на снимките на петия филм "Карибски пирати". Актьорът обвини Хърд, че е хвърлила стъклена бутилка по него и парче от нея е отрязало пръста му. Според предишни думи на Амбър обаче Деп вероятно е наранил пръста си, когато разбил телефон в стената. По време на борбата между двамата той се опитал да я души и сексуално я насилил, твърдеше още тя.

Според Дейвид Кипър, който лекувал Деп от зависимостите му, липсващата част от пръста била открита в кухнята в кръв и сред стъкла.

Съдът чу и разказа на Кийнън Уаит, който свидетелства, че многократно е бил в къщата на Бахамите на Джони Деп и Ванеса Паради, докато двамата бяха женени, заедно с децата им. Според него Деп бил любящ баща, който никога не говорил на висок глас на децата си и чиято личност не се променяла, когато бил пиян - просто ставал сънлив. 

"Никога не съм го виждал да проявява насилие", каза още свидетелят, специалист по звука на филмови продукции.              

Неговите думи съвпадат със заявеното по време на процеса срещу "Сън" от Ванеса Паради, както и с някогашната приятелка на Деп Уинона Райдър, че актьорът никога не се е държал агресивно или обидно в тяхно присъствие.

Искът на Деп е на стойност 50 млн. долара. По-късно Хърд заведе контраиск за 100 млн.