“Водени от максимата, че всеки футболен клуб трябва да бъде #ПовечеОтОтбор, както и от желанието ни да бъдем съпричастни със сънародниците ни в беда, веднага след трагедията започнахме да търсим начини да помогнем ефективно на жителите от пострадалите населени места.”

Така започва изявление на сайта на ЦСКА-София, в което се разказва как “намесата на външни фактори" попречила на “червените” да играят благотворително за наводнените подбалкански села - първо в Карлово, след това и в Казанлък.

Това можело да стане в паузата за националните отбори.

От ЦСКА-София първо предложили мач на “Левски” (Карлово) в града на Апостола. Идеята била парите от виртуални билети и събраните на място да отидат за пострадалите (и трите тежко наводнени села - Каравелово, Слатина и Богдан, са в община Карлово, б.р.).

Имали устна договорка, но последвало обаждане, с което от карловския “Левски” отклонили предложението.

От “Българска армия” се свързали с “Розова долина” (Казанлък) със същото намерение, че и за по-мащабно събитие - целодневен празник, тъй като ставало въпрос за “червен регион”.

В града на розата приели с “невероятен ентусиазъм”, но вчера в ЦСКА-София получили нов отказ.

“А причината? Собственик на друг отбор, малък и от покрайнините на София, разбирайки за благотворителната ни кампания, се е обадил на президента на „Розова долина” да настоява неговият отбор да играе същата контрола и да откаже на ЦСКА. Така и стана, а за подбудите можем само да предполагаме”, пишат “червените”.

Така в паузата ЦСКА-София ще изиграе контрола със столичния “Септември”. Все пак - ще има виртуални билети, събиране на пари на място и други инициатива, целящи събиране на средства за бедстващите.

Вижте цялото изявление на ЦСКА-София:

Последва отговор от страна на Георги Мермеклиев, президентът на "Розова долина" (Казанлък).

"Не сме поемали ангажимент да играем контрола, с който да е било, рече той пред PressTV. Нямаме и уговорка с ЦСКА 1948, както се твърди. Целта на тази инициатива беше реклама на сайт за залози, да се събере една сума, но от участието си в подобно начинание, "Розова долина" рискуваше да загуби договори, сключени преди това. Не и за реклама на сайт за залози.“

"Розова долина" е подкрепяла и ще подкрепя още много благотворителни прояви, но няма да допуснем името на клуба ни да бъде очерняно в скандали, а истината да бъде изкривявана“, добави той.