„От изготвената тройна автотехническа експертиза е установено, че Семерджиев е управлявал с фаталните 166 км/ч, преминал е на червен светофар и е причинил смъртта на две млади жени.

Това обясни Сийка Милева - говорител на главния прокурор пред Нова тв.

Както е известно, вечерта на 5 юли Семелджиев се блъсна в спирката пред хпотел "Хемус", колата му - джип Ауди SQ7 се разцепи на две и едната част уби двете пешеходки на 22 и 26 г.

В делото за катастрофата попада и полицай. Засега не става ясно името му - то не е цитирано. Не става ясно и дали това е приятелката му Симона Радева.

„Установено е, че Семерджиев е подпомогнат от полицай да се снабди със стълба и да се качи, тъй като е изгубил ключовете”, каза обаче Милева.

Тя потвърди вече известното - че освен срещу шофьора-убиец има отделено дело за евентуален "чадър" от полицейски служители над Семерджиев, който години наред е вилнеел без книжка или под въздействие на дрога зад волана.

„СГП отдели материали от образуваното досъдебно производство за ПТП и образувано ново досъдебно производство за търговия с влияние и от служители от МВР, които са нарушили служебните си задължение”, заяви още Милева.

„Възложено е на следствието, ще изискат проверката от Инспектората на МВР”.

По случая с ПТП-то вече са разпитани 69 свидетели.

До момента срещу Георги Семерджиев са повдигнати над пет обвинения - за смъртта на двете млади жени, за шофиране без книжка, за напускане на мястото на катастрофата, шофиране след употребата на наркотици, ползването на фалшиви регистрационни табели и притежание на дрога. Към тази палитра ще бъде добавено и още едно, въз основа на поредната експертиза, разкри гласът на главния прокурор.

За катастрофата се очакват още няколко експертизи и се очаква то да влезе в съда.