“Байерн” (Мюнхен) пречупи “Барселона” с 2:0 като домакин в мач от втория кръг в група “С” на Шампионската лига. В началото на второто полувреме Люка Ернандес и Лерой Сане донесоха успеха на баварците, които вече имат 6 точки.

Шампионът на Бундеслигата записа пета поредна победа над Барса в турнира - двата тима бяха в една група и през миналия сезон. Помни се и 8:2 в елиминационен двубой в Лисабон.

Роберт Левандовски се завърна на стадион „Алианц Арена“, а каталунците изиграха много силно първо полувреме, в което имаха отлични възможности за гол. Две от тях пропусна поляка, като особено първото бе от идеална позиция.

В 50-ата минута Ернандес откри резултата, след като засече центриране на Кимих от корнер. Четири минути по-късно Сане завърши самостоятелен пробив с втори гол.

Малко след това Педри нацели гредата, а “Барселона” регистрира първата си загуба през сезона.

В мач от същата група “Интер” без проблеми се справи с “Виктория” (Пилзен) - 2:0 като гост.

“Ливърпул” стигна до драматичен успех с 2:1 над Аякс на "Анфийлд" от група „А“. Мохамед Мохамед Салах откри в 17-ата минута, но Мохамед Кудус изравни само десет минути по-късно. Развръзката дойде едва три минути преди края на срещата, когато Матип прати топката в мрежата на амстердамци след удар с глава.

“Байер” (Леверкузен) спечели с 2:0 срещу “Атлетико” (Мадрид) от гр. "В". Домакините стигнаха до успеха с голове на Роберт Андрих в 84-ата и на Муса Диаби три по-късно. 

В същото време “Брюж” разгроми “Порто” с 4:0, при това на ст. “Драгао”. И след като измъкна 1:0 от “Байер” в първия кръг е лидер в карето с 6 точки. Белгийският първенец вкара три пъти след почивката.

Вечерта предложи и други изнедади, например в Лисабон. Там “Спортинг” надви “Тотнъм” с 2:0. Португалците нанесоха своя удар в самия край. Паулиньо откри в 90-ата минута, а Артур Гомес оформи крайния резултат със страхотен пробив в добавеното време. Така и футболистите на Рубен Аморим са лидери в класирането с шест точки.

“Айнтрахт” (Франкфурт) излезе с изявление по повод демонстрацията на нацистки жестове от страна на фенове при гостуването на “Олимпик” (Марсилия), спечелено с 1:0.

„Нашият клуб подкрепя толерантността и заема ясна позиция срещу расизма, антисемитизма и дискриминацията. Клубът ясно се дистанцира от един инцидент преди мача. Привърженик показва жест, който може да бъде идентифициран като "нацистки поздрав". Антисемитските идеи рязко контрастират с недвусмислените и непоклатими ценности на клуба и неговите корени.

Досега неидентифицираното лице, видяно във видеото, се свърза с представител на феновете на Айнтрахт и категорично отрича твърденията за антисемитски намерения. Нашият клуб ще проучи подробно тази ситуация“, се казва в съобщение на сайта на клуба, цитирано от БТА.