Лионел Меси поведе в една от класациите срещу дългогодишния си съперник Кристиано Роналдо като играчът, вкарал поне един гол срещу най-много противници в Шампионската лига.

Звездата на "Пари Сен Жермен" изравни резултата за 1:1 (3:1 краен резултат) срещу "Макаби" (Хайфа) снощи и вече е поразил вратата на 39 отбора в турнира.

Меси води в тази класация с едно попадение пред Роналдо, който не може да го настигне този сезон - "Манчестър Юнайтед" играе в Лига Европа. Освен ако смени тима през зимата и напролет продължи в елиминациите.

Голът на Меси също така го направи първият играч в историята, отбелязал в 18 различни сезона на Шампионската лига.

Сред най-интересните резултати на втората вечер е домакинската загуба на "Ювентус" от "Бенфика", при това след като "Старата госпожа" поведе в резултата. Юве е последен в класирането с 0 точки след два кръга.

Аркадиуш Милик изведе тима си напред още в четвъртата минута, след като засече с глава центриране на Леандро Паредес, но "Бенфика" обърна в края на първото и началото на второто полувреме. Жоао Марио се разписа от дузпа в 43-тата, а Давид Нереш вкара за 2:1 с добавка след удар на Рафа Силва.

Така за "Пари Сен Жермен" не се очертава конкуренция за първото място. Французите се оказаха на губещата страна срещу "Макаби" след попадение на Тярон Шери в средата на първата част, но Лео Меси изравни в 37-ата минута.

ПСЖ направи пълен обрат през второто полувреме. Килиан Мбапе даде преднина на гостите в 69-ата минута, а Неймар оформи крайното 3:1 в 88-ата.

Друго голямо име - Ерлинг Холанд, пък вкара феноменален гол с акробатичен удар и "Манчестър Сити" също направи обрат (късен) за победа с 2:1 срещу "Борусия" (Дортмунд) в мач от група "G". Норвежецът премина в английския шампион именно от Дортмунд.

Джъд Белингам изведе германците в 56-ата минута, а Джон Стоунс изравни в 80-ата. Холанд наказа бившия си тим само четири минути по-късно.

Така Манчестър Сити поведе с шест точки, а "Борусия" остана втори с три. "Копенхаген" и "Севиля" пък завършиха 0:0 и са с по 1 т.

Късни голове на Федерико Валверде в 80-ата минута и Марко Асенсио в добавеното време донесоха победа на "Реал" (Мадрид) с 2:0 срещу "РБ Лайпциг" от група "F". Испанците оглавяват класирането с шест точки, следвани от "Шахтьор" (Донецк) с четири, "Селтик" с една и "Лайпциг" с две поражения. Украинците и шотландците направиха 1:1. 

"Милан" пък оглави гр. "Е", след като победи с 3:1 като домакин "Динамо" (Загреб). Оливие Жиру вкара за италианците през първото полувреме, а след почивката се разписаха още Алекси Салемакерс и Томазо Побега. За "Динамо" точен бе Мислав Оршич при два гола изоставане.

"Милан" е първи с 4 т., а "Динамо" е на второто място с три. Още една назад е "Залцбург", който стигна до равенство 1:1 срещу "Челси" и остави победителите в турнира от 2020-а на последно място в групата само с една точка. Това бе европейски дебют за новия треньор Греъм Потър.

Рахийм Стърлинг изведе "сините" в 48-ата минута, а Ноа Окафор изравни четвърт час преди края.

"Наполи" пък оглави с перфектен актив група "А" след успех с 3:0 над "Глазгоу Рейнджърс" в Шотландия. Матео Политано (от дузпа), Джакомо Распадори и Танги Ндомбеле вкараха за италианците през второто полувреме, а Пьотр Зелински пропусна дузпа преди трите попадения.

Италианският отбор е лидер с 6 точки. Втори са "Ливърпул" и "Аякс" с по три, а "Рейнджърс" е на последно място с две поражения.