"Относно лиценза, положението е тежко. Имаме нужда от помощ от "синята" общност - да помогнат като си купуват артикули и посещават нашите мачове", обяви собственикът на "Левски" Тодор Батков след днешното първо заседание на новия управителен съвет на клуба. Така босът за пореден път призна, че лицензът виси на косъм заради огромните дългове на "сините".

Той информира, че "Левски" вече има работещ УС, като за момента в него влизат Иво Тонев, Константин Баждеков, представителят на тръста "Синя България" Васил Колев и шефът на националния фенклуб Владимир Владимиров-Гугутката. След две седмици ще има ново заседание, на което ще бъдат обсъдени нови кандидатури, а до края на февруари ръководното тяло ще бъде допълнено с още трима души.

"Давам безвъзмездно на тръста 15 процента от акциите, както вече бях обещал. Това ще се случи, когато УС бъде вписан. Относно лиценза, положението е тежко, намалили сме част от задълженията, а други сме разсрочили. Имаме нужда от помощ и се обръщам към синята общност - нека всеки фен помогне като си купи артикул и посещава нашите мачове. Надявам се до март да сме изрядни", добави адвокатът.

На сбирката е обсъдено тежкото финансово състояние и е взето решение на следващото заседание да бъде обсъден и приет проектобюджет за втория полусезон на сезон 2014/2015.

Както се очакваше, предстои да бъде създадено ново търговско дружество с участието на "Левски" и представители на тръста "Синя България" - експерти в областта на маркетинга и рекламата. Дейността ще е насочена към развитие на маркетинга, търговията, рекламата и управлението на медиите на ПФК "Левски". Приходите от дейността му ще постъпват в клуба.

УС се запозна със спортно-техническото състояние на представителния отбор, определен е бюджет за първия тим и поставена задача за класиране в евротурнирите.