Финалът за Купата на България между ЦСКА-София и "Левски" бе изместен от 11 май (сряда) на 15 май (неделя) с решение на Спортно-техническата комисия на БФС.

Само ден по-рано СТК отказа да направи това, а аргументите на футболни хора бяха двубоят да не се играе в работен ден, тъй като на някои запалянковци, особено извън София, ще им е трудно да присъстват.

Оказа се, че полицията може да предизвика промяната с едно писмо до Професионалната лига (като организатор на турнира), а нейният мотив е бил, че на 11-и "се очакват множество протести и затваряне на кръстовища, което би затруднило достъпа до стадиона и възпрепятствало охраната и опазването на обществения ред..."

Така в крайна сметка - но не заради удобство на запалянковците и всички останали, а по политически причини, сблъсъкът между "червени" и "сини" ще се играе на 15 май от 17 часа на ст. "Васил Левски".

А от това следват доста промени в програмата на Първа и Втора лига.

Ето какво гласи съобщението на БФС:

"Решение на Спортно-техническата комисия

Предвид постъпило писмо от СДВР при МВР, с което ПФЛ се уведомява, че на 11.05.2022 година в София се очакват множество протести и затваряне на кръстовища, което би затруднило достъпа до стадиона и би възпрепятствало охраната и опазването на обществения ред при провеждане на срещата финал за Купа България, двубоят не следва да се проведе на тази дата.
Предвид форсмажорните обстоятелства по предложение на ПФЛ СТК при БФС реши да се направят промени в програмата на Първа и Втора лига."

Въпросните промени могат да се видят на официалния сайт на БФС.