Столичните жълти павета пред сградата на Народното събрание са по-криви след пренареждането им, обявиха преди дни от "Спаси София". А кметицата Йорданка Фандъкова веднага ги обвини, че манипулират с "рисунки" и паветата всъщност са си прекрасни.

"На това приличат жълтите павета пред Народното събрание след ремонта за 17 млн. лв? Криви фуги, накълцани, счупени и непочистени павета и камари пясък - така ще изглежда най-централният площад на София.

Най-лошото е, че малкото останали жълти павета се режат, за да могат строителите да запълнят некадърните фуги и така ремонтът на историческата настилка всъщност я унищожава", обявиха активистите начело с независимия общински съветник Борис Бонев.

"Не е вярно, че няма контрол. Надзорът винаги е на място, но заради силната манипулация се създава грешно впечатление. Пренареждат се паветата само където се движи транспортът, но не и в пешеходните зони, защото няма наличност", добави Фандъкова.

Днес пък по темата се изказа и архитектът Иван Караджов (част от "Спаси София") по Дарик Радио:

"Според това, което виждаме, ще се наложи ремонт на ремонта. Ремонтът от самото начало е сбъркан, тъй като става въпрос за пренареждане на паветата, което означава, че всъщност не се прави корекция на основата."

"Ремонтът" вече е приключил и колите минават по жълтите павета. От Столична община подчертаха, че паветата в пешеходната зона пред парламента не са ремонтирани в този етап все още. Преценете сами как изглеждат - през обектива на фотографа ни Веселин Боришев: