Изборите дотук струват 1 милиард. Избор след избор. Няма такава богата нация като българската. Да си позволяват да си говорят партийните лидери, че ако не стане правителство - пак избори. Сегашните избори ще струват около 80 млн. и след някой месец пак още 80... И то ще ударим милиард. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти в Русе.

"След тройната коалиция - криза, налетя ни и световната финансова криза, и гръцката. Само аз знам как се измъкнахме. След това миграционна криза. След правителството на Орешарски тръгнахме с 6,7 млрд. под водата", припомни Борисов.

И се ядоса, че преди 2 г. са обвинили хората му, че са лоши.

"Добре, приемам. Защо не ни показаха как се строи? Покажете ни за 2 г. едно направено нещо. 2 г. застой и мълчание", обобщи той за свършеното то "Промяната". - "Еконтът" излезе и каза: "Правим път, мост, 3 моста, 4 магистрали... Питайте къде са. И министерството на Румъния ги опроверга", коментира председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов предупреди, че ни очаква къртовски труд, за да се измъкнем от този лош сън две години. Никога не съм обещавал нещо и да не съм го изпълнил, сега като гледам сметките.., добави Борисов.

"Сигурно ще се справим, но трябва да бъдем, както го пише - съединението прави силата, народът да е единен. Иначе след зимата няма да има поправяне. Ако бяхме в Еврозоната, а можеше да сме с Хърватия, Европа щеше да ни спасява - като имаш обща европейска валута ЕЦБ налива, както в Гърция", коментира той.

,,Аз ви обещавам, че тези ще направят дълга до 50 млрд. и ще забравите не магистрали, не мостове", посочи лидерът на ГЕРБ и припомни, че е оставил 12 млрд. фискален резерв.

Борисов коментира, че е доволен от русенската листа и симбиозата със СДС.

"СДС ни измъкнаха от комунизма. И ни спасиха от проф. Гечев, световният шампион по фалиране на банки. И всички бивши подлеци от ДС направиха всичко възможно да разцепят и унищожат СДС. За радост е ГЕРБ. Онези, които не искат да признаят какво е направило СДС и са се преродили в други партии... Като "Да, България", на които БСП им е предпочитания коалиционен партньор! Затова сме избрали СДС и наравно с емблемата на ГЕРБ седи и техния знак", допълни той.

"Като гледам тази пълна зала и си спомням за посещението на Кирил Петков в Русе, където се събраха цели 12, повтарям 12 души с него. Дори се събраха, за да се снимат на кея, направен от ГЕРБ и г-н Борисов. Като си представя тези контрастиращи картини, много се радва, а тях може само да ги съжаляваме. Това, тази пълна зала е истинската социология", заяви областният координатор на ГЕРБ Георги Кръстев.

И отбеляза за липсващия мост на Дунав, обещан от бившия министър от "Промяната" Николай Събев от ПП. И искат да довършат нещо, как да го довършат като не са го започнали, попита Кръстев.

"Добре дошъл, г-н генерал, в прекрасния град Русе. 3 г ви чакаме и се радвам, че отново сме в кампания, за да се убедите в истинската социология, че хората ви обичат и подкрепят, че ГЕРБ ще е първа политическа сила на 2 октомври", обърна се към Борисов Десислава Атанасова, водач на листата в Русе.

Тя посочи, че е голяма отговорност отново да поведе силния отбор на ГЕРБ-СДС в 19-и МИР.

В него има изключителни хора. Атанасова коментира, че е сигурна в победата с този отбор.

"Тази победа ще бъде реванш за всички несправедливости, които вие и ние преживяхме. Гониха ни, чегъртаха ни, арестуваха ни - удържахме", обърна се към препълнената зала Атанасова.

Тя подчерта, че ГЕРБ е казуа и припомни, че е в партията от първия ден на създаването ѝ.

"Кауза е, защото е единствената отговорна политическа партия, която е управлявала и в кризи, и е доказала че може. В ГЕРБ са истинските, добрите хора. Това го виждат всички, дори политическите ни опоненти", заяви водачката на листата в Русе.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ