Батков не разбира от футбол. Това сподели в ефира на bTV бившият президент на „Левски“ Томас Лафчис. Коментарът му е провокиран от събитията на „Герена“ през последните дни. Собственикът на клуба Тодор Батков уволни спортния директор Христо Йовов и помощник-треньора Мариан Христов.

Лафчис бе президент на „сините“ от 1991-а до 1999-а година, като отборът спечели редица трофеи под негово ръководство. Бизнесменът от гръцки произход сдаде властта именно на Майкъл Чорни, чийто адвокат и дясна ръка е самият Тодор Батков, собственик на „Левски“ от 2004-а година насам.

„Не искам да нападам никого. За мен постът президент на „Левски“ отдавна не е цел. Но не може да не ми прави впечатление как се управлява клубът. Винаги едни и същи са виновни – треньорът и спортният директор, а Батков осъществява трансферите без да пита никого. Такива решения трябва да се взимат от хора, които разбират от футбол“, сподели Лафчис.

„Батков не разбира от футбол. През годините в „Левски“ минаха много хора, които разбират от материята, но сега лъснаха нови проблеми. Не може две години да се чака „Газпром“ да спаси клуба. Трябва да има и резервен вариант. Освен това, няма друг клуб в България, в който феновете да са ръководители. Феновете са си фенове“, каза още бившият президент на „сините“.

Ситуацията в „Левски“ е такава, че може да се очаква всичко. Дори Георги Иванов-Гонзо да се завърне на бял кон в клуба, предвид провалените надежди на легендата на „сините“ в „Черно море“. Или пък Тодор Батков ще ни изненада с някое нечувано и невиждано назначение.