Международната космическа станция ще излезе от употреба през 2031 г., но американците вече работят по нова космическа станция в ниска земна орбита. А помещенията в нея ще бъдат създадени с помощта на специалистите от известната хотелска верига Hilton, съобщи Digital Trends.

Американската космическа агенция NASA планира да работи с няколко частни компании за разработването на следващата станция - Voyager Space, Nanoracks, Lockheed Martin... и Hilton. Причината за това е ясна - докато в МКС основната цел беше астронавтите да оцелеят за максимум няколко месеца, целта на следващата станция ще е да може да има много по-дълги и здравословни престои в космоса за тях.

Новата станция ще се казва Starlab и ще бъде финансирана от НАСА със 160 милиона долара. Станцията ще побира по-малко хора - до четирима астронавти в един и същ момент - но се очаква да е много по-комфортна от МКС. Основен фокус ще е космическата лаборатория, която да продължи експериментите, които досега се провеждаха на старата космическа станция.