Ако ГЕРБ е в управлението, всеки, който "не иска да убива или да бъде убиван в тази безмислена война, ще има убежище в България". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Така той коментира обявената в Русия частична мобилизация, която според него не е ясно колко е частична, и факта, че хиляди руснаци искат да емигрират, за да избегнат мобилизацията.

По повод проведените референдуми в ДНР и ЛНР той заяви, че ГЕРБ никога няма да се съгласи те да бъдат признати и ги определи като "фарс".

Борисов каза още, че е загрижен за саботажите по "Северен поток" 1 и 2.

"Още повече ме тревожат възможни саботажи или директен удар по ядрената централа "Запорожие". Заканите за ядрена война могат да бъдат заобиколени. Това ще е катастрофа", обясни лидерът на ГЕРБ.

И допълни, че "планините са пълни с мигранти".

"Ние можем да излезем от тези кризи. От бедствието "Асен Василев" във финансите ще излезем най-трудно. След като теглеха по половин милиард всяка седмица, сложиха капан за служебното праивтелство. Да теглиш дълг във време на тази тежка политическа нестабилност - само по принуда трябва да го правиш", каза Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ не може да прави компромиси. Припомняйки обвиненията към партията за корупция, той изтъкна, че те идват от БСП с т.нар. червени мобифони, от ДСБ, известни с разбойническата приватизация и различни кръгове - "Агнешки главички", "Олимп" и "ПП-тата с "Джемкорп", горивата и газа".

Борисов каза, че ГЕРБ може да работи с партии, които подкрепят диверсификацията в горивата, довършването на сделката за F 16, да не се признават референдумите, организирани от Путин.

"Това са ценности. Това са нашите евроатлантически партньори. Това сме ние. Това са нашите разграничителни линии", заяви Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ