Влизаме в дългова спирала, това е тотален крах на финансовата система. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред представители на партията. Той коментира, че Асен и Кирил са довели държавата дотам, да не може дори да взима кредити.

"Аз съм човек с опит, правил съм много бюджети, но такова чудо не съм видял", посочи Борисов.

Той припомни, че месеци наред са алармирали как всяка седмица се теглят по половин милиард с все по-високи лихви.

Международните пазари вече не ни искат.

„Държавата иска 200 милиона, те им дават само 150 и то на лихва 4,13%, което е пет пъти по-високо отколкото когато ГЕРБ теглеше заеми в ковид кризата. Изводът е категоричен - повече в България доверие няма", посочи Бойко Борисов.

По думите му ноември-декември ще влезем в дългова спирала. Виждате, в пъти паднаха инвестициите при Кирил и Асен заради корупцията.

"Имаме драстичен срив в преките чуждестранни инвестиции, втора нулева година по публични инвестиции, които допълнително усилва негативните ефекти", коментира водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Габрово Томислав Дончев.

„Завещанието, което остави предишният кабинет е с дефицит от милиарди, който ще бъде изплащан от нашите деца и внуци. Следващият парламент трябва да се обедини на разумно ниво, не популистко и да обезпечи социалните плащания, здравеопазването. Това преминава и през мерките за подпомагане на бизнеса и гражданите", заяви Александър Иванов, кандидат за народен представител.

Водачът на листата в Добрич Деница Сачева заяви на свой ред, че милион и 300 000 пенсионери ще останат без увеличение на пенсиите.

"На този етап ГЕРБ е единствената, която застава зад интересите на работещите хора, която предлага мерки, свързани с пазара на труда, с повишаване конкурентоспособността, с пазара на труда и възможностите за квалификация и преквалификация в кризата", отбеляза тя.

Нашата цел е да запазим данъците и да върнем инвестициите. България през последната година е донор на ЕС, потреблението е под риск, а инвестиционния климат го няма, каза Лъчезар Борисов.

„Българският бизнес не можа да се възползва от нито един лев свързан с еврофондовете. Ние развитие нямаме. Страната ни трябва да заложи на ускорено икономическо развитие и това може да се случи чрез инвестиции“, подчерта водачът за Пловдив област Десислава Трифонова.

"Добрата новина е, че ако не беше свалено правителството на Четворната коалиция, икономическата катастрофа щеше да бъде още по-катастрофална", заяви Тома Биков.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ