Градският транспорт в София ще се движи утре по обичайните си маршрути и по всички линии, обяви на брифинг кметицата на града Йорданка Фандъкова. Тя обаче предупреди, че със сигурност ще има затруднения в движението заради протестите.

Очаква се превозвачи, таксиметрови шофьори и транспортните синдикати да протестират в столицата утре. Не е ясно дали те няма да попречат на хилядите деца, които трябва да се явят на зрелостни изпити сутринта.

"Столичната община призова организаторите да не блокират кръстовища до 8.30 ч заради матурата по български език и литература и лесното придвижване на учениците до изпита. Дали те ще се съобразят - ще видим", заяви Фандъкова.

Очаква се синдикатите да се събират на "Петте кьошета", Лъвов мост и Сточна гара. Ще участват само служители, които не са на работа. Те ще шестват до сградата на финансовото министерство на "Раковски" 102.

По-късно днес се очаква представителите на транспортния бранш отново да се срещнат с премиера Кирил Петков и той пак да се опита да възпре протестите им. В последните дни от кабинета повтарят тезата, че протестите са окуражени от проруски сили у нас, за да дестабилизират управлението и да доведат до нови избори.