Всички, които се нуждаят от лява политика, не заслужават поведението на лидерката на БСП Корнелия Нинова. Това заяви в ефира на бТВ тази сутрин служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

"Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети", отбеляза той.

След предишния вот през ноември Зарков поиска оставката на лидерката, тя я подаде, но конгресът на партията не я прие. Този път, въпреки продължаващия спад на резултата на БСП, който според Нинова е само "1%", лидерката на левицата отсече, че въобще няма да я подаде.

"Инат под маската на твърдост и лоялност", определи я Зарков.

Следващият Национален съвет на БСП е последен шанс за партията, отбеляза той.

"Ако се даде шанс на българските социалисти, да се организират, да вдигнат поглед – резултатите ще дойдат. Лявото е ключова тема за българската политическа система“, добави Зарков.

Зарков обобщи и работата си като служебен министър на правосъдието като успешна, добави и че изборите са минали спокойно и резултатите не са оспорени от никого. Не пропусна да отбележи и важността на един от своите предложения, закон за личния фалит.

"България е единствената страна без закон за личен фалит. Има хора, които са добросъвестни, но не успяват да си покрият задълженията. Искаме да предложим процедура, в която длъжникът да може да организира нещата и да получи втори шанс. Важно е да за се защитят тези, които желаят, но не могат, а не тези, които хитруват."