За пръв път българска модна къща представи свои рокли на филмовия фестивал в Кан - и това е Caviar Couture на 24-годишната Десислава Тошева.

Всяка година като част от фестивала се организира шоуруум за висша мода, на който се канят избрани дизайнери от цял свят, а топ-модели носят техните дрехи на червения килим.

За момента Caviar Couture е първият и единствен български бранд, представил свои дизайни там. 

"Свързаха се с мен преди около месец, казаха ми, че са изключително впечатление от нашите дизайни. Миналата седмица заминах, като занесох всички дизайни, които имахме готови", разказа Десислава пред Клуб Z.

За нея писахме в началото на март по съвсем друг повод - тя създаде една от първите онлайн общности в света за "Настаняване, помощ и подслон за Украйна" (Accommodation, Help & Shelter for Ukraine), един ден след началото на инвазията. Фейсбук групата вече има над 108 хиляди членове и е помогнала на хиляди украински бежанци в последните три месеца, за нея писан и USA Today.

Когато не жертва съня си, за да помага на пострадалите от войната, Деси Тошева е моден дизайнер - и открива своята модна къща едва на 18 години. 

Една от роклите на Caviar Couture вече е дефилирала на червения килим, носена от актрисата Леа Морнар. Италианското издание на ELLE публикува кадър в новия си брой:

В следващите две седмици на Caviar Couture им предстоят и две публикации в две от най-големите модни списания в света - Vogue и L'Officiel.

Повече за Деси Тошева и как създава своята модна къща - четете тази неделя в "Малък бизнес, голям успех".