Фаворитите в групите от Е до H в Шампионската лига постигнаха лесни победи в третия кръг на Шампионската лига и затвърдиха позициите си. С изключение на един - "Пари Сен Жермен", който въпреки шедьовър на Лео Меси се препъна в Лисабон.

Първа победа в турнира тази година записа "Челси", при това доста убедителна - 3:0 над италианския "Милан" в група Е и зае второ място във временното класиране с 4 т. 

Лидер е австрийският "Залцбург", който надви "Динамо" (Загреб) с 1:0 и събра 5 точки в актива си. "Милан" е трети в подреждането с 4, а "Динамо" има 3, което прави битката отворена до края.

В гр. F тимът на "Реал" (Мадрид) победи като домакин "Шахтьор" (Донецк) и оглавява подреждането с 9 т. Украинският тим заема второто място с 4 т., а след победата на "РБ Лайпциг" с 3:1 над "Селтик", германският отбор е трети с 3 т., докато Селтик остава с 1 на дъното в класирането.

Родриго и Винисиус Жуниор се разписаха през първото полувреме. Гостите също се разписаха до почивката, като Олександър Зубков бе точен за 2:1 в 39-ата след отлична контраатака. Вратарят Анатолий Трубин имаше силни изяви през второто полувреме и направи серия добри спасявания.

Ерлинг Холанд се разписа на два пъти за победата на "Манчесър Сити" като домакин на "Копенхаген" с 5:0 в гр. G, а "Борусия" (Дортмунд) надигра "Севиля" като гост с 4:1 в другата среща от групата.

Първенецът на Висшиата лига е с пълен актив и се нуждае от само 2 т., за да си осигури класиране в следващия етап. Втори е тимът от Дортмунд с 6 т. "Севиля" и "Копенхаген" заемат съответно трето и четвърто място с по 1 точка.

Ръководството на "Севиля" обяви раздяла със старши треньора Юлен Лопетеги минути след двубоя. Испанците са спечелили само един от последните си десет този сезон.

В група "Н" водят "Пари Сен Жермен" и "Бенфика" с по 7 т., "Ювентус" записа първа победа и вече има 3 т. в актива си на третото място, а израелският "Макаби" (Хайфа) остава без успех до момента.

Юве взе връх именно над "Макаби" с 3:1 като домакин в Торино, докато "Бенфика" и ПСЖ завършиха наравно в другата среща от групата в Лисабон.

Лионел Меси даде преднина на гостите от Париж в 22-ата минута с красиво попадение. Аржентинецът стана първият играч, разписвал се срещу 40 различни отбора в турнира. От тези 40 тима, Меси е отбелязал най-много голове срещу "Арсенал" (9), като има и 6 попадения срещу настоящия си клуб.

Голът бе под номер 127 за Меси в Шампионската лига и той изостава само от Кристиано Роналдо, който е със 141.

Домакините стигнаха до точката след автогол на Данило Перейра в 41-ата минута.