“Наполи” разгроми “Аякс” с 6:1 в Амстердам, така регистрира трета поредна победа в група А на Шампионската лига. И нанесе най-тежкото поражение на нидерландския гранд в евротурнирите.

Джакомо Распадори вкара два гола и подаде и за още един. Останалите попадения бяха дело на Джовани ди Лоренцо, Пьотр Зиелински, Хвича Кварацхелия и Джовани Симеоне. Пореден силен мач направи грузинското крило Кварацхелия, който освен попадението, записа асистенция и беше в основата на още два гола за своя отбор.

“Аякс” едва ли е очаквал такъв развой, след като поведе с 1:0 още в 9-ата минута чрез Мохамед Кудус.

“Ливърпул” стигна до лесен успех с 2:0 над шотландския “Рейнджърс”. “Наполи” е на върха с 9 точки, “Ливърпул” е с 6, “Аякс” е с 3, а “Рейнджърс” е без актив.

В група В белгийският “Брюж” продължи победния си рейд с 2:0 над “Атлетико” (Мадрид) и също има пълен актив от 9 точки от 3 мача. Нещо повече - не е допуснал гол, а е вкарал седем.

“Порто” се наложи с 2:0 над “Байер” (Леверкузен), като останалите три отбора са с по 3 точки, което прави битката в групата много интересна, освен че се развива изненадващо.

В група С “Интер” (Милано) постигна втора победа в група С с 1:0 над “Барселона”, така каталунците са с две поражения. Предстои може би решително за второто място връщане на визитата на “интеристите” на “Камп Ноу”.

Единственото попадение вкара Хакан Чалханоглу в 4-ата минута на добавеното време на първото полувреме.

Двубоят ще се запомни с решително участие на ВАР. След почивката гол на Барса беше отменен заради игра с ръка. След това видеоарбитрите не зачетоха претенциите на гостите за дузпа в тяхна полза - отново за игра с ръка.

“Байерн” (Мюнхен) прегази “Виктория” (Пилзен) с 5:0 и е с пълен актив. “Интер” има 6 т., Барса с 3, а чехите са с 0.

В група D “Айнтрахт” (Франкфурт) и “Тотнъм” не си вкараха голове и вече имат по 4 точки.

“Спортинг” (Лисабон) загуби тежко в Марсилия от “Олимпик”, но остава на върха с 6. Френският тим записа първа победа и направи битката и в това каре много вълнуваща. Разликата между първия и четвъртия е само 3 т.