Една нова звезда изгря по време на скандалния публичен процес, в който Джони Деп съди бившата си съпруга Амбър Хърд. Камил Васкес, адвокатката на Деп, през последните дни се превърна в знаменитост.

Хаштагът #camillevasquez вече има над 980 млн. импресии в TikTok, отбелязва "Гардиън". Видео, в което има словесно кръстосване на шпагите с водещата адвокатка, която защитава Хърд, Елън Бредфорт, има над 30 млн. гледания. Двеминутно TikTok клипче, озаглавено "къде е завършила право тази жена", доведе до ръст от 1820 процента на търсенията за Southwestern Law School, алма матер на Васкес. Друго видео я сравнява с Рейчъл Зейн, правното острие, изиграно от Меган Маркъл в "Костюмари".

Драматичният бял костюм, който Васкес носеше при някои от разпитите на Хърд, сигурно е най-обсъжданото подобно обекло от времето, в което Хилъри Клинтън се появи в такъв стил при получаването на номинацията си за президент на САЩ от Демократичната партия. Роят се меметата с адвокатката. Пред съдебната зала поддръжниците на Деп я прегръщат и искат да се снимат с нея.

Какво се оказа толкова привлекателно около преди напълно непознатата публично адвокатка, която се е занимавала основно с вътрешнокорпоративни спорове, опитва се да разбере британското издание.

Васкес е родена в Сан Франциско, в кубинско-колумбийско семейство. В момента е съдружник в "Браун-Рудник", а сп. "Best Lawyer" я посочи м. г. сред онези, чиято кариера трябва да бъде наблюдавана. Преди е била адвокат на Деп в дела срещу негов бивш правен защитник, както и срещу негов бивш бизнес мениджър.

След като доскоро стоеше извън светлината на прожекторите, 37-годишната юристка излезе напред, докато разпитваше Амбър Хърд. Васкес беше предпочетена пред основния адвокат на Деп - Бен Чю, по очевидни причини - млада жена, на възрастта на актрисата, но тя бързо успя и да му открадне шоуто.

Васкес много агресивно и ефективно парираше някои от въпросите на адвокатката на Хърд, която често трябваше да преформулира въпросите си към клиентката си. Основната цел на Васкес беше да омаловажи ефекта на показанията на Амбър Хърд, като отклони вниманието от някои от стряскащите доказателства срещу Деп, в това число и заплашителните съобщения, както и дадените под клетва показания на Хърд за физическо насилие и обиди, отбелязва "Гардиън". По време на кръстосания разпит Камил Васкес атакува достоверността на твърденията на актрисата и доколко въобще може да се вярва на думите ѝ.  

Одобрението към поведението на адвокатката сред феновете на Джони Деп премина и на следващо ниво - в последните дни все по-настойчиви станаха слуховете в социалните мрежи как двамата са двойка, не само в съда. Подобно предположение разсмя Васкес, когато то беше подхвърлено от папараците пред съдебната зала. Според експерти по невербална комуникация докосванията и прегръдките между Васкес и Деп са с цел актьорът да се чувства по-малко напрегнат, но не става дума за романтични отношения.

Навопридобитата публична слава на Васкес е още едно доказателство как по странен начин това дело, в което невинни няма, се превръща все повече в ТВ и онлайн блокбъстър.