Лудогорец вече има победа, загуба и равенство в група С на Лига Европа след 1:1 като гост на ХИК "Хелзинки". Последният български представител в евротурнирите поведе рано, но можеше и да загуби в края, когато домакините пропуснаха чисти положения.

"Орлите" също имаха своите шансове в двубой с интересно надиграване и ситуации и пред двете врати.

Така "Лудогорец" зае второто място с 4 точки, но по-късно играят "Рома" и "Бетис", съответно с 3 и 6 т. ХИК е с една - спечели я тази вечер.

Първото положение в мача бе за финландците. Лукас Лингман получи топката на десетина метра пред Серджио Пад и отправи опасен удар, но се стигна до рикошет.

"Лудогорец" отговори с гол. В 10-ата минута Матияс Тисера бе изведен зад гърба на защитата от Каули Оливейра и прокара топката между краката на вратаря за 1:0.

До края на полувремето ХИК имаше инициативата, като атакуваше по-опасно. В 28-ата играч на домакините спря топката на голлинията на вратата на гостите, след като не успя да се отмести при удар на свой съотборник. 

ХИК започна второто полувреме със силен натиск, като два пъти късметът покри "Лудогорец". В 55-ата Сантери Костика даде остър пас от ъгъла на наказателното поле и Перпатим Хетемай изпрати топката с глава в мрежата на Пад - логично 1:1.

Изравняването посъбуди "Лудогорец", който пренесе действията по-далеч от вратата си. И създаде положение в 72-ата минута, когато Кирил Десподов получи топката в наказателното поле, но ударът му бе отразен от вратаря на финландците.

Антони Олусаня и Боян Радулович пропуснаха за ХИК, като при втората ситуация нападателят се озова сам срещу Пад минути преди края. До последния сигнал на съдията съперниците поделиха по още една голова атака, а в крайна сметка и точките.