Виктория Томова приключи участието си на Откритото първенство на Франция по тенис след загуба с 0:6, 4:6 от 9-ата в ранглистата Даниел Колинс (САЩ). Американката стигна до финала на “Аустрелиън оупън” тази година, където отстъпи пред отказалата се впоследствие от спорта Ашли Барти.

Срещата на първата ни ракета при дамите Колинс приключи за 73 минути, като фаворитката изпитваше трудности само в някои моменти от втория сет.

Томова за първи път в кариерата си попадна в основната схема на "Ролан Гарос", макар и да не успя да преодолее третия квалификационен кръг срещу Олга Данилович. Тя попадна в основната схема като "щастлива губеща".

Колинс взе първия сет само за 25 минути. Във втория Томоа поведе с 2:0, стартирайки с пробив на 30. 140-ата в ранглистата можеше да направи и 3:0 с втори пробив и по този начин да посегне към спечелване на сета, но пропусна чудесна възможност. Геймът мина четири пъти през 40:40, след което американката взе подаването си и намали на 1:2.

Това донякъде разстрои играта на българката и тя допусна веднага пробив в подаването си, като Колинс набързо изравни за 2:2. След това Томова реализира нов пробив брейк, след като американката започна да прави грешка след грешка. Томова затвърди с гейм на нула, но Колинс реагира бързо и намали на 3:4. И не само това. Следващите три гейма бяха за американката, която определено вдигна темпото и затвори мача с 6:4 във втория сет.

Виктория Томова успя да вкара само 49 процента от първия си сервис срещу 60% за Колинс.

Поставеният под номер 2 в основната схема Даниил Медведев се класира за втория кръг. 26-годишният руснак победи Факундо Багнис от Аржентина с 6:2, 6:2, 6:2 за 1:40 ч. Той направи осем пробива в мача и два пъти загуби подаването си.

Във втория кръг Медведев ще играе с Ласло Джере (Сърбия), който елиминира Ричардас Беранкис (Литва) с 6:4, 6:4, 6:4.

От турнира отпадна номер 14 в схемата Денис Шаповалов (Канада), който отстъпи пред 19-годишния Холгер Руне (Дания) с 3:6, 1:6, 6:7(4) за близо два часа.

Водачът в ранглистата и шампион в Париж Новак Джокович преодоля лесно японеца Йошихито Нишиока с 6:3, 6:1, 6:0 и се класира лесно за втория кръг. Джокович демонстрира увереност на старта на турнира, в който ще се опита да изравни постижението от 21 титли от Големия шлем.

Рафаел Надал също тръгна с трисетов успех - 6:2, 6:2, 6:2 над Джордан Томпсън (Австралия).