Вчера Путин навърши 70 и получи подаръци от цял свят. От свои приятели – торта, от приятелска Украйна фойерверки, а от Европейския съюз – нов списък със санкции. Чух, че не ял от тортата, а я дал на свой двойник да пробва. Не е голяма щета, има около дузина още двойници и смъртта на този няма да се усети. Фойерверкът също излезе малко от контрол и събори моста, свързващ Крим с Русия, но пък чух, че се видял чак от Варна. Пакетът санкции си знаем, че пак едва ли се е получил както трябва, затова скоро ще му пратят нов.

А какво подари България на президента на нашата освободителка? На нашия въздух, вода и слънце?

В интерес на истината подаръците от България за Русия не са секвали, така че беше много трудно да се надскочат предишните.

Голям шлем, атомна централа, „Нефтохим“, „Лукойл“, „Булгартабак“, КТБ, ДПС, БК/СП, комплекс „Камчия“, половин Варна, кучето Балкан, което той после прекръстил на Пуси, Турски поток, който па Бойко прекръсти на Балкански, ма едва ли заради кучето, на всеки четири години по една нацистка партия в парламента, която да защитава интересите му заедно с другите и т. н.

Затова България реши тоя път да е по-оригинална и като за един кръгъл юбилей да подари на Путин цял президент. Да си го ползва, както му душа иска. Много е работлив, много слуша, изпълнява заповеди безпрекословно и ако му свирнат, маха с опашка. Не, това беше кучето. Президентът като му свирнат и се прегръща с довчерашния си враг „в името на България“.

Мисля, че подаръкът ни толкова е харесал на Путин, че той се увлече да го ползва и в други държави. Например в Украйна. Анексира разни територии преди още да ги е завоювал. Все едно и там са му подарили един Радев. Ма Вова, то това, че минава в България, не значи, че ще мине и в Украйна, бе, товарищ.  Трябва и там повече да се постараеш, не да лежиш на стари ларви (грешката е вярна). Няма да мине само с ракети отвън, трябва и отвътре. И не само един президент оправя работата, това там го пробва и не успя. Трябват ти поне четири партии и един дебел медиен магнат. Добре, може и да не е дебел.

Между другото подаръкът с президента е такъв хит, че в България вече се е извила опашка от желаещи да се поднесат и те на Кремъл. Даже Костя Копейкин днес си регистрирал прякора като запазена марка. „Костя Копейкин“. Нещо като „Мейд ин Джърмани“, ама не е Джърмани. „Мейд ин Раша“. Виждаш печата върху стоката и вече я знаеш... що за стока е. Но за да се патентова Костя, значи е видял голяма конкуренция, много имитатори и е побързал да защити авторството си. Практичен човек е той, още от чирачеството му в „Атака“ се видя. Завистници разпространяват слухове, че покрай благото на България дошло много благо и за него лично, обаче съпартийците му отрекоха. А щом те отричат, значи е така. Даже се обидиха на някои медии, че злепоставяли лидера и служели като чужди агенти. Да не помислите, че въпросните медии, сред които и тази, която четете в момента, са писали някакви такива неща? Не са, разбира се, но според възрожденците биха могли да напишат!!! А това е още по-недопустимо. По тази причина първата пресконференция на „Възраждане“ след изборите не се състоя. Костадинов и приятели се появиха пред журналистите в залата на БТА, помолиха всички агенти на чужди държави да напуснат залата и дисциплинирано станаха и напуснаха залата. Аз на тяхно място щях да си се самообидя жестоко. Така да се самопровокират и да самообвиняват в нелепи неща, кошмар!

Ще кажете, че има и забавна страна. То винаги има и забавна страна, смешките просто не спират. Вчера, например, Бойко предложи на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, да забравят крамолите и да се прегърнат в коалиция „в името на България“. Това име на тая България много срамотии взе да прикрива напоследък, ама какво да се прави. Та вика Бойко – има грешка, има и прошка, като в църквата. Сега, аз знам, че три папи са го галили, ама чак па да се кръстим и да си прощаваме пред образа му като в църква... Айде по-кротко. Неговите хора много бързо и неусетно коригираха идеята му и от прошка стана амнистия. Викат, дайте да обявим една амнистия, и да го оставим човекът да почне отначало. Абе... поне не лъжат, че не знаят за какво става дума, щом „амнистия“ им се вижда по-приемливо от „прошка“. Даже и на компромиси са готови.

Понеже от ПП искали да строят затвор в Банкя за Бойко, хората на Борисов викат – окей, дайте да го построим тоя затвор, ама да стои празен. Ето ви компромис. Ма то тоя компромис може и обратното да изглежда – да не строим затвор, а човекът да иде в затвора. Аз, доколкото разбрах, ПП това предлагат, не обратното. Като свинското със зеле стана малко – въпросът е кой ще яде свинското и кой зелето. Макар опитът дотук с ГЕРБ да показва, че ако ги поканиш на свинско със зеле, изчезват и със свинското, и със зелето, че и с тавата, печката и булката на домакина, та на мястото на бай гражданин, аз не само не бих ги канила, ми ще заключа къщата и ще глътна ключа.

Дано бай гражданин не стигне до същото заключение, преди да му иде целият интервар от тави и да няма даже за подарък на бащицата, когато той чукне 70.