Днес руските пропагандисти, които два дни се ослушваха или вайкаха заради експлозията на Кримския мост, са в екстаз. 

Чеченският диктатор Рамзан Кадиров, който само допреди седмица сипеше обиди по адрес на руските командири заради загубата на Лиман, днес обяви, че е "на 100% доволен от СВО" (специалната военна операция).

Неформалният лидер на Въоръжените сили на Русия в "Тик-Ток" се подигра на украинския президент Володимир Зеленски заради призива му към гражданите на Украйна да потърсят спасение в убежища.

"В продължение на осем години беше възможно да се бомбардират цивилни, да се унищожава инфраструктурата на градовете на ЛНР и ДНР, да се поразява атомна електроцентрала със снаряди, да се взривяват мостове, да се обстрелват важни обекти, но когато ви дойде на ум, изведнъж стана невъзможно за другиго?", отбеляза Кадиров. "Бягай, Зеленски, бягай, без да поглеждаш назад, към Запада".

В обичайното си сервилно настроение днес бе главната редакторка на RT Маргарита Симонян.

"Кримският мост от самото начало беше червена линия. Беше очевидно", обяви тя, въпреки че украинските власти обявиха, че са разполагали с информация за предстоящата атака още на 2 октомври.

След това идва време за големия поклон пред вожда.

"Работя в тази сфера по един или друг начин от 20-те си години. Тоест цял ​​живот. И през годините нито веднъж не е имало ситуация, в която някой да не си каже: "Е, защо не го направи, защо не вземе това решение, какво чака?" - и след това да не признае: "Ааа!!! Ето защо! Е, сега е ясно! Всеки път. Двайсет и повече години. Разбира се, време е да свикна".

Но кремълският лакей, които ще се нуждае от най-добрите адвокати пред Св. Петър, определено е бившият президент Дмитрий Медведев.

"Украинската държава в настоящата си конфигурация с нацисткия режим винаги ще представлява постоянна, пряка и ясна заплаха за Русия. Ето защо, освен защитата на нашия народ и защитата на границите на страната, целта на нашите бъдещи действия според мен трябва да бъде пълното разрушаване на политическия режим на Украйна".

В отговор Украйна го обяви за издирване заедно с говорителката на външно министерство Мария Захарова и говорителя на министерството на отбраната Игор Конашенков.