"Това са само медийни публикации. Официална атака от руска страна няма."

Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в коментар във вторник по повод замесването на името на България като начална точка от маршрута на взривения камион на Кримския мост.

Той посочи, че още в неделя е разпоредил на ДАНС да направи проверка за маршрута на камиона, който според Кремъл е тръгнал от страната ни. 

"България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост. Няма и такова обвинение от руската страна", каза още той.

На въпроса дали камионът е тръгнал от България, Донев не даде отговор.

"Това се изяснява от проверката, която извършва ДАНС. Уведомена е и прокуратурата", каза служебният премиер.

Той няма отговор за дати на влизане или излизане, откъде е станало това, единственият му отговор беше: "Това ще бъде изяснено".

"България е на кръстопът, преминават много камиони, много товари през нашата страна. Да изчакаме резултатите от проверката", вкара и лични наблюдения в "детайлната" си позицията Донев.

България единствено се свързва като географска точка по маршрута на камиона, повтори той няколко пъти като на въпрос защо руският президент Путин посочва страната ни той каза: "Тази информация не е точна. Това е единствено в медийни публикации".

Донев даде да се разбере, че няма да има викане за разговор на руската посланичка или друга форма на дипломатическа реакция, защото, както вече стана ясно от многократните му повторения, "българската следа е единствено и само в медийни публикации".