Ходещите рок артефакти Whitesnake издадоха поредна колекция от най-успешните си песни, озаглавена простичко Greatest Hits на 6 май.

В светлината на това събитие вокалистът Дейв Ковърдейл разкри, че едно от най-емблематичните парчета на групата - Is This Love е било написано всъщност за... Тина Търнър.

"Моите приятели и партньори в EMI Records търсеха начин да продължат супер успешната история на Тина. Това беше точно след албума ѝ "What's Love Got To Do With It" - разказва Ковърдейл, цитиран от изданието blabbermouth.net и "Тангра мега рок" 

"Ако ти хрумне нещо, което според теб е подходящо за Тина - давай! Защото знаеха, че съм огромен неин фен."

Вокалистът на Whitesnake си спомня още, че "Is This Love" се родила в една вила в Южна Франция, която той бил наел с тогавашния китарист на групата Джон Сайкс.

И когато от тяхната звукозаписна компания Geffen я чули, категорично отказали да им позволят да я предложат на Тина Търнър:

"Това е най-яката ви песен!"

Is This Love е вторият най-успешен хит на Whitesnake в Америка за всички времена след Here I Go Again, напомня рок изданието.

Друг забавен факт е, че към днешна дата - почти в края на първата четвърт на XXI век, роденият през 1951 г. Ковърдейл е луд фен на социалните мрежи и непрекъснато виси в тях. Например в Туитър може да проследите лафове, шеги, на които се забавлява и буквално всяка негова стъпка.

Неотдавна дядо... пардон - чичо Дейвид влезе в новините и с това, че за пръв път от 1978-а, когато сформира групата, назначи жена за неин член - басистката Таня О'Калахан