"Макдоналдс" (McDonlad’s) е регистрирала в Русия наколко възможни наименования на марката за фирмата, която ще поеме ресторантите за бързо хранене на американската верига в страната, включително "Забавен и вкусен" и "Същият". Това се посочва в патентни документи, публикувани днес и цитирани от Ройтерс, съобщава БТА.

Най-голямата световна верига за бургери с близо 850 ресторанта в Русия, ги продава на местен притежател на лиценз в отговор на руската военна кампания в Украйна и последвалата вълна от възмущение и санкции.

Компанията обяви днес, че търговските марки, регистрирани в руската агенция "Роспатент", от които планира да избере една марка, включват също "Просто така"  и "Отворена каса".

"Макдоналдс", който притежава 84 на сто от ресторантите си в Русия, е една от най-големите международни марки, които напуснаха страната след руската инвазия в Украйна през февруари.

Ресторантите, които фирмата притежава, се продават на Александър Говор, който управлява франчайз мрежа от 25 ресторанта. На други франчайз компании ще бъде предоставена възможността да работят под новата марка.