Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли всички слухове за здравословното състояние на Путин в интервю за френския тв канал TF1. 

„Разумен човек не може да види в Путин знаци на каквато и да е болест или слабост“, заяви той. 

Личният живот на Путин е тема табу в Русия. През октомври той става на 70 години и през последните месеци има телевизионни изяви всеки ден.

"Човек може да го види как изглежда и се държи по телевизията, да прочете речите му, да чуе изявленията му", посочи още Лавров като доказателство за крепкото здраве на руския президент.

Спекулации за здравето на Путин има от поне 10 години. Още през 2012 година се появиха слухове, след като руският президент изчезна от публичното пространство за два месеца. Всяка седмица говорителят му излизаше с твърдения, че здравето на президента е отлично. Но на редки телевизионни кадри с Путин се видя един президент, който леко залита на парада на Червения площад или се подпира на масата, когато стои прав.

Напоследък отново се говори много усилено, че Путин страда от рак или от Паркинсон. Британската жълта преса го обяви дори за умрял.