"Славия" взе максимума от дербито с "Левски" - 2:1 като домакин в отложен мач от третия кръг на Първа лига. Така "белите" изпревариха своя съперник в класирането - те са пети с 24 т., а "сините" също имат толкова, но и мач по-малко (общо два от лидера ЦСКА 1948). 

И трите поражения на "Левски" са от столични тимове - предишните бяха от ЦСКА 1948 и "Локомотив" (София). Любопитно е също така, че първите девет тима са събрани само в 6 т.

"Славия" измъкна най-старото столично дерби с отлична защита, добра организация в играта и завидна ефективност в атака. Обратното важи за гостите.

"Левски" създаде първото си положение в 10-ата минута. Центриране отляво намери Роналдо на далечната греда, но ударът на бразилския нападател бе твърде слаб.

Заплахата в 22-ата минута бе далеч по-голяма. Вуцов първо отрази силен и точен шут на Георги Миланов, а в последвалия корнер стражът на националния отбор бе преодолян от точен удар на Роналдо с глава. Ертан Томбак обаче бе на позиция на голлинията и спаси сигурен гол.

"Славия" отговори в 29-ата минута с прекрасен гол на Галин Иванов (горе). Ветеранът получи топката пред наказателното поле, залъга десния бек Абдулахи Шеху и изпрати изключителен удар по диагонала, с който ефектно матира Пламен Андреев - 1:0.

По един гол на двата отбора не бе зачетен - заради засади. 

"Славия" удвои в 71-ата минута и този път голът бе редовен. Галин Иванов изведе Кристиан Добрев по дясното крило и той центрира към Кемело Нгуена, който бе точен за 2:0.

"Левски" получи моментално възможност да върне един от головете, след като Цунами центрира към непокрития в наказателното поле Марин Петков, чийто удар от пет метра обаче бе отразен от Вуцов. Юношата на "сините" получи още една възможност в третата минута на добавеното време след центриране на Филип Кръстев и този път бе точен за 1:2.

"Левски" не успя да изравни в оставащите три минути и "Славия" спечели у дома си срещу този опонент за първи път след близо две години.