Един от големите фаворити - Стефанос Циципас, и Даниил Медведев отпаднаха още на осминафиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. 

Гъркът бе финалист през миналата година и поведе с 2:0 на Новак Джокович, но отстъпи. Шансовете му и тази година се котираха високо, още повече предвид факта, че почти всички останали силни играчи на клей отидоха в другата част на схемата.

Циципас изненадващо отстъпи пред тийнейджъра Холгер Руне (Дания) - 5:7, 6:3, 3:6, 4:6. В два от мачовете си дотук Циципас мина по ръба и оцеля, но не и този път, така стегна куфарите рано.

19-годишният Руне, който за пръв участва в основната схема на турнирa в Париж, показа игра на изключително високо ниво. На четвъртфинал той ще срещне друг скандинавец - Каспер Рууд. Поставеният под номер 8 в схемата норвежец се справи с поляка Хуберт Хуркач - с 6:2, 6:3, 3:6, 6:3.

Андрей Рубльов също се класира за четвъртфинал, след като съперникът му Яник Синер от Италия се отказа заради контузия на лявото коляно.

Руснакът, който се състезава под неутрален флаг, водеше с 1:6, 6:4, 2:0, когато италианецът се оттегли заради обадила се стара травма. Рубльов няма да спори със своя сънародник и приятел Даниил Медведев, който бе разбит от Марин Чилич - 2:6, 3:6, 2:6.

Тази вечер са четвъртфиналите от другата част на схемата - Карлос Алкарас - Александър Зверев и класиката Новак Джокович - Рафаел Надал.