Всички фирми, които строят по магистрала "Хемус" и участъка Видин - Ботевград, са поели ангажимент, че от днес отново започват да работят ускорено и закъснение по тези обекти няма да има.

Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов по време на блиц контрола в парламента, цитиран от БНР.

Той уточни, че в рамките на един месец ще се разреши казусът с "инхаус" поръчките и ще се разплатят натрупаните задължения, които към днешна дата са около 130 млн. лева и по "Хемус", и по Видин - Ботевград:

"Има няколко участъка, които са по Закона за обществените поръчки. Основният проблем, който се очертава, са административни и бюрократични процедури. В останалите части, в които имаме „инхаус“ възлагане, е намерен някакъв подход, да кажем -  все още не е конкретен вариант - за решаване изобщо на проблема. Той непременно ще мине тук, през НС".

Клуб Z напомня, че споре дсегашните управляващи в момента има законов Параграф 22 и не могат да се подписват договори, без да се наруши законът.