Националният ни отбор записа поредно дъно - 2:5 срещу Грузия в мач от Лигата на нациите, игран на стадиона на "Лудогорец" в Разград. Смяната на обстановката никак не помогна на селекцията ни, защото класа и амбиция няма как да се придобият по този начин.

Треньорът Ясен Петров обяви, че подава оставка. И се извини. Очаква се временно да го замени Георги Иванов-Гонзо, който заема позицията технически директор в БФС.

В четвъртък България направи 1:1 със Северна Македония - отново в Разград, и това беше прието като добър резултат, тъй като бе постигнат срещу отбор, играл на Евро 2020, и записал победи срещу грандове.

Тази вечер обаче тимът на Грузия, който доскоро не брояхме, ни показа къде се намираме.

Пред погледите на Борислав Михайлов, неговият приближен Йордан Лечков и назначеният неотдавна в централата Георги Иванов, селекцията ни можеше да падне още по-тежко - гостите пропуснаха дузпа в края. Всъщност Михайлов напусна ложата още след втория гол, а към края го последва и Гонзо.

Чуха се викове оставка от местните фенове, само не стана ясно към кого бяха отправени.

Зурико Давиташвили откри още в 4-ата минута, за да покаже какво ни чака. Малко след това Кирил Десподов пропусна сам срещу вратаря.

В 31-ата Андреа Христов си вкара автогол - стигна се до нелеп рикошет. В 50-ата Атанас Илиев върна надеждите, но много да кратко - още в 52-ата грузинците още веднъж матираха нашия състав, а точен бе Буду Зивзивадзе. Последва 4:1 в 58-ата - чрез Хвича Кварцхелия от дузпа. Валери Казаишвили направи "петица" в 70-ата.

В 83-тата влезлият като смяна Илиян Стефанов отбеляза за 2:5, а в добавеното време Ника Квеквешкири пропусна втората дузпа, дадена за Грузия, топката срещна гредата.

Няма смисъл мачът да се разказва - за който не го е гледал. Резултатът показва точно какво се случи и каква бе разликата между двата отбора тази вечер.

Лошата новина е, че България има още мачове този месец. На 9 юни гостува на Гибралтар, който по-рано днес се опъна на Северна Македония - 0:2. На 12-и следва още един мач - срещу Грузия в Тбилиси. Въпросът сега е кой ще стане селекционер от есента.

Ясен Петров: Хората не заслужават това, което видяха днес

"Искам да благодаря на хората, които дойдоха да ни подкрепят в тази среща. Те не заслужаваха това, което видяха днес. Със сигурност това е последният ми мач като национален треньор, заяви треньорът пред БНТ. - То е ясно, аз нямам моралното право да остана. Мисля, че ще се разделим, което е съвсем нормално. Дано този друг човек, който дойде, да успее да мотивира момчетата. Пак казвам – нямам моралното право да остана."

Надявам се, че човекът, който ще ме замести, ще успее да вдигне отбора, добави Петров.

"Много грешки в защита. Необясними. Нямам идея защо. В един момент влизаме в мача, имаме си нашите положения. При 2:0 вкарваме гол, 40 секунди обаче по-късно получаваме гол и то много елементарен. Няма да обяснявам мача, всички са го гледали. Много лоша вечер за българския футбол", завърши пловдивчанинът.