Ден след като депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, сподели как харчи депутатската си заплата, неизбежно се появиха множество критики срещу него.

Политици от опозицията и коментатори в социалната мрежа обявиха, че не е работа на един депутат да дава пълната си заплата за благотворителност - в случая образованието на изоставени деца - а да бъде част от законодателната власт. Днес Петров отговори на три от обвиненията.

На "не затова си там", той изброи отново благотворителната си дейност, и отговори с критики към практиките на ГЕРБ в парламента като иронична алтернатива.

"Вместо това ще започна да взимам думата по десет пъти на ден - уж за процедура към председателя, а всъщност - за да обиждам опонентите си. Ще внасям питания, на които знам отговора, за да губя времето на целия парламент и после ще казвам: вие нищо не правите. Ще привиквам министри на изслушване, но няма да ги слушам, а ще блъскам по масите, ще ритам седалките и ще грухтя от място, та никой да не чуе какво казват."

На обвинението, че не пише закони, Петров отговаря, че това е работа на юристите, икономистите и "другите образовани колеги" от групата на ПП, а неговата е да пише песни.

"Ще помоля и някой от математиците да ми обясни как се правят реформи и се приемат най-важните закони със 67 от общо 240 депутата", отбелязва още той.

А на твърдението, че "ти това можеш да го правиш и без да си депутат", Хазарта пита:

"А ти правиш ли го?"