Отиваме за победа и в двата мача, играчите имат два поправителни изпита и трябва да покажат друго лице. Националният отбор повече няма да изглежда така - категорично.

Това е част от есенцията в изявлението на временния национален селекционер Георги Иванов-Гонзо при заминаването на отбора за Гибралтар, където утре България гостува на местния тим в третия си мач от Лигата на нациите.

В първия двубой селекцията ни направи 1:1 със Северна Македония в Разград, но дни по-късно претърпя тежко крушение с 2:5 от Грузия. Това костваше оставката на Ясен Петров, а Гонзо, който е технически директор в БФС, го замени до назначаването на постоянен треньор. Вторият му мач ще е гостуване в Тбилиси в неделя.

"Отиваме за победи и в двата мача. Нямаме друга алтернатива, рече Иванов на летището във Варна преди отпътуването на отбора. - Трябва да изглеждаме по различен начин от двата мача, които изиграхме миналата седмица. Нормално е да е тежко като загубиш така, но всички сме професионалисти и трябва да продължим напред."

"Хубавото във футбола е, че след като приключи един мач, идва друг. Сега играчите ще имат два поправителни изпита, които трябва да вземат. Отборът не игра добре срещу Северна Македония и Грузия. Това ще се опитаме да променим. Ще направим така, че футболистите да изпитват удоволствие да играят футбол. Тези два мача бяха мъка не само за тях, а и за хората, които гледаха. Повече националният отбор няма да изглежда по този начин. Това категорично мога да го заявя", зарече се той.

Той добави, че няма амбиции да продължи като национален треньор.

"Не съм искал да бъда национален селекционер и нямам желание да продължа след тези два мача. Обсъждат се 20-30 имена, ще преценим кой ще е новият селекционер. В България има изключително много треньори, около 600 имат лиценз", каза Иванов.

Иванов потвърди, че Доминик Янков и Радослав Кирилов отпадат от състава заради контузии. А травмата на Георги Йомов отшумявала.