Националният ни отбор по футбол от мач на мач пише една след друга срамни страници. Тази вечер направи 1:1 като гост на Гибралтар в Лигата на нациите. 

Това е най-новият член на УЕФА, футболът на който не е професионален. Но въпреки това може би не бива да драматизираме толкова много, тъй като нивото на селекцията ни изглежда вече е като на "джуджета" като Гибралтар.

Георги Минчев откри в 45-ата минута с глава, а в 61-ата Лиън Уокър изравни от дузпа. 

В неделя следва гостуване на Грузия, която днес отнесе Северна Македония в Скопие - 3:0. Грузинците ни разгромиха в Разград с 5:2, което доведе до оставката на Ясен Петров. Днес начело на България бе техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо - временно.

Иванов, който дебютира на поста, направи осем промени в титулярния състав в сравнение с мача срещу Грузия. Андриан Краев изигра първия си двубой с екипа на България.

След точно четвърт час игра Георги Миланов центрира в наказателното поле, Мартин Минчев беше оставен непокрит на голова позиция и би с глава отблизо, но Дейл Коулинг изби в ъглов удар.  

В 32-ата минута Лиам Уокър шутира по земя, а Светослав Вуцов се намеси.  

В допълнителното време на първата част Георги Миланов беше изведен по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Георги Минчев с глава прати топката във вратата на домакините. Това е първо попадение за Минчев с националния екип.

Две минути след почивката Светослав Вуцов направи страхотно спасяване с крак след удар на Хулиан Валарино. Това бе чиста ситуация - най-добрата за Гибралтар.

И ако преди почивката нашите поне показваха желание, през втората част изглежда помислиха, че са спечелили и това ги подхлъзна.

Докато домакините заиграха по-активно. В 55-ата Брито стреля от пряк свободен удар, а топката излезе в корнер след рикошет в ръката на Андриан Краев. Главният съдия Петри Вилианен отсъди дузпа след консултация с ВАР, а Лиъм Уокър реализира 11-метровия наказателен удар.

В 84-ата минута Тодор Неделев центрира от фаул, но ударът с глава на Атанас Илиев не намери целта.

В шестата минута на добавеното време Илиев подаде за Георги Минчев, който отблизо пропусна до осигури поне измъчена победа. 

Така се стигна до поредно дъно, но изглежда, че пропадането може да продължи още. България има 1 точки от три мача, а Грузия е с 9.

Георги Иванов: Футболистите направиха всичко възможно да победят

"Футболистите опитаха да победят, направиха всичко възможно. Противникът се беше подредил в защита, не намерихме правилните решения в последните 25 метра, коментира временният треньор. - Резултатът не е добър, играхме с Гибралтар. Опитахме се, но такива са ни възможностите.

Всички дадоха максимума, но явно толкова можем. Не вярвам, че бяхме притеснени. Не използвахме флангoвете и празните порстранства. Резултатът е лош, а играта не беше най-добрата. Футболистите дадоха всичко от себе си. Мачовете са за много кратко време. Тези, които бяха играли по-малко, трябваше да дадат повече. Критиките не са спирали, трябва да приемем реалността такава, каквато е."