Кубрат Пулев е фокусиран само върху предстоящия на 9 юли в Лондон мач по бокс в тежка категория срещу Дерек Чисора, а след това ще мисли за нова атака на световната титла.

Това заяви Кобрата на съвместна подгряваща пресконференция със стария си познайник Чисора.

Двамата ще се противопоставят за втори път. Първият бе през май 2016 г. в Хамбург, като тогава съдиите дадоха победата на българина, който спечели европейската титла.

И Пулев, и Чисора демонстрираха уважение един към друг, а пресконференцията, на която присъства и промоутърът Еди Хърн, премина в съвсем приятелско настроение, нетипично за професионален боксов мач. И нетипично за Пулев, който обича да провокира опонентите си и да ги дразни.

"Уважавам страшно много Дерик, защото той не се страхува от тежки мачове и тежки противници като мен. Той просто излиза на ринга с мисълта за война и смятам, че трябва да има повече такива бойци. Ще бъде интересен мач, това мога да го гарантирам. Дерик е опасен противник, но мога да го уверя, че ще го победя и този път", заяви Пулев.

Чисора контрира, че е готов да нокаутира българския си съперник. 

"Загубил съм много битки, но и съм спечелил много. Аз просто искам да се бия, без значение дали е в мач, или в тренировка. На 9 юли ще започнем от 13-ия рунд. Предишният противник на Кубрат (бел. ред. Джери Форест) не беше на високо ниво, но аз съм нещо съвсем различно. С удара на първия гонг отивам на война. Не търся реванш, а победата, както във всеки друг мач. Гарантирам, че ще нокаутирам Пулев", каза британският боксьор.

"Дерик ми е приятел, но той обича да говори прекалено много, а това не е нужно. Готов съм да се обзаложа как ще завърши мачът", на свой ред не остана длъжен Пулев.

Той добави, че се готви за предстоящата среща от около месец и се намира в много добро състояние.

"Срещу Антъни Джошуа не бях в най-добрата си форма, но това си беше изцяло моя грешка. Бях прекарал COVID и дори нямах възможност да проведа спаринги. Сега обаче съм готов за битка. Концентриран съм изцяло върху предстоящия мач и чак след него ще мисля за нова атака на световната титла", каза още Кубрат Пулев.