"Управляващите видимо се намират в каскада от скандали и затъват в кризите, които сами създадоха.

Вероятно затова е удобно да се търсят възможности да бъдат замесени личности с доказана професионална репутация, с цел да се отклони общественото внимание..."

Това пише в кратка лична позиция до медиите проф. Пламен Моллов.

Той е човъкът, който - според твърденията от ръководство на БАБХ, провежда многозначителен разговор и подава "тука една документация" на действащия шеф на БАБХ Христо Даскалов.

За инцидента самият Даскалов разказа пред парламентарна комисия, а вчера до медиите бе разпространен ауиозапис от срещата. 

На нея Моллов настоятелно се чува да лобира... "да се прецени - това трябва ли да се разбутва или трябва просто да се преустрои по някакъв начин?... Нали, ние ще бъдем благодарни, ако, нали, няма така агресивни действия“ и пр.

Според него фирмата там няма общо с „тия Таки – Маки“.

Всичко това се случва, след като държавата в лицето на новата власт изгони от ГКПП-Капитан Андреево лабораторията "Евролаб 2011" и пое контрола над влизащите в ЕС храни. Като по думи на управляващите в момента някой губи от този факт 5000 лв. приходи на час - 24 часа, 365 дни.

В позицията си днес Моллов нарича всичко "фалшиви новини и политически внушения и манипулации" (професорът е бил два мандата депутат и дори председател на ПГ на НДСВ, сега е съучредител на партията на Стефан Янев „Български възход“, б.р.). Освен това навремето става директор на агенцията по храните при правителството на Пламен Орешарски по предложение на тогавашния министър на земеделието Димитър Греков - от квотата на ДПС.

Първоначално Моллов, който е бивш шеф на БАБХ, се нарича вътре "личност с доказана професионална репутация". Но след това пише, че се касае за "методи за очерняне на политически опоненти".

Въпреки това той се е подписал отново като професионалист - ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Интересно е, че прокуратурата - за разлика примерно от посредника при подкуп Петко Дюлгеров от случая "Иванчева" (който дори вече има 6 години ефективно затвор на втора инстанция), засега не се е чуло да образува нещо срещу проф. Пламен Моллов. Може би защото записът изтече следобед в петък и не е имало удобно време.

Ето и оригинала:

ПОЗИЦИЯ

Във връзка с медийни публикации, в които е замесено моето име, бих искал да заявя следното:

Това е в противоречие с утвърдените стандарти за публична комуникация и достоверност на информацията. Фалшиви новини и политически внушения и манипулации не бих коментирал.

Управляващите видимо се намират в каскада от скандали и затъват в кризите, които сами създадоха.

Вероятно затова е удобно да се търсят възможности да бъдат замесени личности с доказана професионална репутация, с цел да се отклони общественото внимание от неспособността и неразбирането им на специфичните механизми и правила на държавното управление.

За съжаление, след неуспялата съдебна реформа и опитите от последните седмици за прокарване на „мракобесно“ законодателство сега сме свидетели на подобни методи за очерняне на политически опоненти.

Проф. Пламен Моллов