“Бенфика” победи с 4:3 в спектакъл в Лисабон “Ювентус” в група „Н“ на Шампионската лига, така елиминира шансовете на италианския гранд да продължи на елиминациите в Шампионската лига.

Това се случва за първи път от 9 години.

Антонио Силва откри резултата в 17-ата минута, а Мойзе Кийн изравни само четири по-късно. Жоао Марио в 28-ата минута от дузпа даде нов аванс на португалците, а Рафа Силва в 35-ата минута направи 3:1. Малко след почивката отново той покачи на 4:1. Аркадиуш Милик и Уестън Маккени само в разстояние на 120 секунди намалиха до 4:3, но за повече “Ювентус” нямаше сили.

Истината е, че “Бенфика” пропусна да разгроми съперника си.

“Пaри Сен Жермен” остава на върха в класирането с 11 т. и по-добра голова разлика от “Бенфика”, след като разгроми със 7:2 “Макаби” (Хайфа). Парижани също си гарантираха класирането в следващата фаза заедно с лисабонските “орли”.

Килиан Мбапе и Лионел Меси се разписаха по два пъти, а Неймар, Карлос Солер и автогол на Шон Голдберг оформиха головата фиеста. За “Макаби” два пъти точен бе Абдулайе Сек.

“Ювентус” и “Макаби” се борят за третото място с по 3 т. в група Н.

“РБ Лайпциг” нанесе първа загуба на “Реал” (Мадрид) от началото на сезона. Футболистите на Марко Розе спечелиха с 3:2. Домакините стигнаха до ранен аванс от два гола още в 18-ата минута след попадения на Йошко Гвардиол и Кристофър Нкунку. Винисиус върна интригата в мача минута преди почивката. След подновяването на играта Тимо Вернер даде нов аванс от два гола в 81-ата минута. В добавеното време Родриго вкара от дузпа последното попадение.

В другата среща от група F “Селтик” и “Шахтьор” (Донецк) завършиха наравно 1:1, което гарантира на украйнците минимум участие в елиминациите на Лига Европа. В последният кръг “Шахтьор” се нуждае от успех над “РБ Лайпциг”, за да завърши на втората позиция.

“Реал” води с 10 т., “Лайпциг” е с 9 т., “Шахтьор” има 6, а “Селтик” - 2.

“Милан” направи решителна стъпка към следващата фаза на турнира. В среща от група „Е“ футболистите на Стефано Пиоли се наложиха с 4:0 при визитата си на “Динамо” (Загреб).  

“Челси” пък се наложи с 2:1 на терена на “Залцбург”.

“Челси” е в следващата фаза със своите 10 т., следват “Милан” - 7, “Залцбург” - 6, “Динамо” - 4.

“Манчестър Сити” завърши 0:0 при визитата си на “Борусия” (Дортмунд) и си гарантира първото място в група "G". Германците също продължават на осминафиналите за сметка на “Севиля”. В началото на второто полувреме Рияд Марез пропусна дузпа за състава воден от Пеп Гуардиола. 

“Сити” събра 11 т., “Борусия” - 8, испанският тим е с 5, а “Копенхаген” с 2.