"Реал" (Мадрид) победи "Барселона" с 3:1 на "Сантяго Бернабеу" и оглави еднолично временното класиране на испанската Ла Лига. Двата колоса имаха равни точки на върха преди първото за сезона "Ел Класико", а отборът на Карло Анчелоти вече има три преднина.

Първият гол отбеляза Карим Бензема, който утре (понеделник) най-вероятно ще стане новият носител на "Златната топка" за №1 в Европа.

Той отбеляза в 12-ата минута, когато Винисиус се откъсна сам срещу Марк Андре тер Щеген, отразил първия удар. Топката обаче попадна в Бензема и той я изпрати във вратата на гостите от десетина метра.

Федерико Валверде пък покачи на 2:0 в 35-ата. Той получи топката на дъгата от Ферлан Менди и прецизно я изпрати в мрежата зад Тер Щеген.

Преди почивката двубоят предложи преди всичко тактическо надиграване, спечелено от "лос меренгес".

Феран Торес намали за Барса в 83-тата минута на празна врата. Гостите имаха възможност и за изравняване, но резервата Ансу Фати пропусна да се разпише триково.

"Реал" (Мадрид) не прости това и отбеляза още един гол в добавеното време. Родриго бе съборен в наказателното поле и сам вкара дузпата за крайното 3:1.

До първото "Ел класико" за сезона отборът на "Барселона" бе допуснал само един гол и нямаше поражение. Ще иска обаче да забрави тази седмица, в която почти се прости с шансовете да продължи напред в Шампионската лига.