Никола Илиев вкара четири гола за тима си "Интер" (Милано) в Младежката шампионска лига - 4:2 срещу "Виктория" (Пилзен). Роденият в Русе 18-годишен нападател се разписа в 23-ата, 34-ата, 65-ата и 77-ата минута.

Победата беше изключително важна за младите надежди на "нерадзурите", водени от Кристиан Киву. С трите точки те математически си гарантираха 2-ата позиция в група С и вече са участници в плейофите през пролетта.

Българският национал, който е юноша на "Ботев" (Пловдив), откри резултата в 23-тата минута, след като получи топката след подаване на Бонавита. 11 минути по-късно роденият през 2004 г. техничар удвои преднината с решаващата асистенция на Григар, а 9 след началото на втората част Фонтанароса си вкара автогол след изпълнение на фаул от Сойка и върна надеждите на чехите.

Но Илиев беше буквално неудържим и оформи хеттрика си в 65-ата минута след комбинация с Пеламати. Чешкият полузащитник в състава на домакините Самуел Григар продължи с отличното си представяне и подаде на българския си съотборник в 77-ата за 4:1, докато Дабани оформи крайния резултат пет минути преди края.

Силни изяви и за Мартин Георгиев в "Барселона"

В другата среща от Младежката шампионска лига българският защитник Мартин Георгиев (роден 2005 г.) записа дебют при 3:2 за "Барселона" срещу "Байерн". Той игра през целия мач и получи високи оценки за представянето си в центъра на отбраната на Барса.

Мартин се присъедини към "Ла масия" от школата на "Славия" преди няколко месеца и бързо си проправи път като титуляр в своята формация.

А за разлика от мъжкия си отбор, юношите на "Барселона" са категорични победители в групата с 13 точки, пред "Интер" със 7, Виктория (Пилзен) с 4 и "Байерн" - 3.