От сутринта в сградата на Община Белоградчик има полиция и служители на Комисията за противодействие на корупция и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), предаде  БТА. На място е и Борислав Сарафов, зам.- главен прокурор и директор на Националната следствена служба.

На импровизиран брифинг той уточни, че се претърсват четири адреса и се разпитват десет лица. Сарафов намекна, че се проверява договор, сключен от кмета Борислав Николов с частна фирма, но не даде повече подробности.

В кметството се допускат само служители. По неофициална информация се водят разговори от представители на КПКОНПИ с кмета на Белоградчик Борис Николов във връзка с неизгодни договори за сметосъбиране и извозване. (КПКОНПИ сега няма разследващи функции - може само да събира данни и да ги предава на прокуратрата, б.р.)

Градоначалникът Борис Николов има зад гърба си три пълни мандата като кмет на общината и един непълен. Преди месец 13 общински съветници, заедно с председателя на Общинския съвет на Белоградчик Боян Минков в декларация му поискаха оставката, мотивирайки се с негови непрозрачни действия в управлението на общината и конфликт на интереси, припомня БТА.