"Лудогорец" загуби от "Бетис" (Севиля) с 0:1 в предпоследния си мач от група С на Лига Европа. Влезлият като смяна след почивката Набил Фекир реализира в 56-ата минута на двубоя в Разград.

"Орлите" надиграха своя съперник преди почивката, но пропуснаха да отбележат, а и вратарят Клаудио Браво имаше стабилни изяви.

"Рома" пък победи ХИК "Хелзинки" с 2:1 във Финландия. Така тимът на Жозе Моуриньо ще се изравни с "Лудогорец" на второто място - по 7 точки. Идната седмица двата отбора ще имат пряк спор за второто място във Вечния град. Равенство върши работа на нашия първенец.

"Бетис" е убедително начело с 13 т. Ако "Лудогорец" остане трети, ще излезе в плейоф за попадане в Лигата на конференциите - третия по сила турнир.

Домакините поеха юздите на двубоя още от първите минути. Каули Оливейра отправи два удара преди да са изтекли десет минути, отразени от Клаудио Браво. Игор Тиаго пропиля едно положение в 23-тата минута с шут в долния ляв ъгъл, отново спасен от чилиеца, а Педро Нареси не уцели вратата десет по-късно.

Рик Джонатан получи най-добрата възможност в 39-ата минута, когато стреля с едно докосване след пас, но ударът му бе блокиран.

"Лудогорец" не успя да се възползва от преимуществото си през първото полувреме и допусна гол в началото на второто. В 56-ата минута, след изпълнение на тъч, Луис Енрике изпрати топката зад защитата на домакините за бившия френски национал Набил Фекир, който бе оставен непокрит и преодоля Серджио Пад от воле.

Домакините се доближиха до изравняване в 84-ата минута, когато Бърнард Текпетей отне топка в половината на "Бетис" и се стигна до контра. Първият удар на Матиас Тисера обаче бе блокиран, след което и Текпетей бе неточен.

"Бетис" почете на българска земя бившия играч на отбора Трифон Иванов. Капитанът на севилци и голямо име на испанския футбол Хоакин носеше лика на Туньо под капитанската си лента. Ветеранът получи контузия и бе заменен през първата част.