Старши треньорът на ЦСКА-София Саша Илич заяви, че клубът ще опита да вземе още двама нови футболисти преди старта на новия сезон. По-рано днес "червените" заминаха на лагер в Австрия.

Те са без трима контузени играчи и без четирима национали, сред които са Иван Турицов и Георги Йомов, както и спряганият за трансфер в чужбина Жорди Кайседо.

“Всички играчи са здрави, досега подготовката минава без сериозни грижи. Имахме леки проблеми през последните 5-6 дни само с Мено Кох. Заминаваме без националните ни състезатели, които ще дойдат по-късно, рече Илич на Летище София. 

- Може би ще вземем още две нови попълнения и това ще бъде съставът ни за новия сезон. Доволни сме от жребия за Европа. Определено сме фаворити, но нямаме право да подценяваме нашия съперник, защото всяка грешка може да бъде наказана."

На ЦСКА-София се падна "Македония Гьорче Петров", като нашият тим първо домакинства на 21 юли, а реваншът е седмица по-късно.

Новото попълнение на Станислав Шопов изрази мнение, че отборът "има силите и потенциала да постигне нещо голямо" през новия шампионат.

„Чувството е страхотно, имаме всички условия, от които се нуждаем. От нас се иска единствено да тренираме. Смятам, че имаме потенциал и силите за нещо голямо. Нека да завърши тренировъчният лагер и тогава да мислим напред", рече той.

"От ЦСКА показаха уважение към мен. Това, че ме желаеха, беше най-важното. Не съжалявам за Нидерландия, гледам единствено в настоящето. Нека да мине лагерът, да си изиграем контролите и ще мислим за следващите мачове. На феновете искам да кажа, че ги очаквам на стадиона и дай Боже да покажем добри резултати“, добави юношата на "Ботев" (Пловдив).