Старши треньорът на "Рома" Жозе Моуриньо вече е насочил мислите си към предстоящия решителен мач с "Лудогорец", който ще реши второто място в група С на Лига Европа. Португалецът призова за подкрепа.

След снощните предпоследни мачове от груповата фаза на турнира двата тима са с по 7 точки, като "орлите" имат предимство, тъй като спечелиха първия мач в Разград. Равенство им върши работа, но победа ще даде предимство на "вълците".

Вторият ще придружи "Бетис" в елиминациите, а третият ще играе плеойф за попадане в Лигата на конференциите. Турнир, първото издание на който спечели "Рома" през м.г.

Двубоят "Рома" - "Лудогорец" е на 3 ноември на "Стадио Олимпико". Тимът на Моуриньо победи финландския ХИК с 2:1 като гост, а "орлите" отстъпиха пред "Бетис" у дома си.

Моуриньо не остана впечатлен от изявите на своя отбор, но похвали играчите си за желанието и спечелените три точки.

"Не съм впечатлен от играта ни, но в крайна сметка спечелихме и съм доволен. Тази победа е за нашите фенове, които пътуваха до Финландия, за да подкрепят отбора. Вече знаехме за загубата на "Лудогорец" от "Бетис" и всеки изход от нашия мач с ХИК щеше да остави развръзката отворена. Всичко ще се реши следващата седмица на нашия стадион", рече Специалния пред медиите.

"Волпато направи дебют, Фатиканти изигра първия официален мач с любимия си Рома. Не можех да разчитам на Ибанес, но продължаваме да се борим, въпреки всички проблеми. Ще продължавам да давам шанс на млади играчи", добави той. 

Жозе не скри, че вече мисли за поредната си среща с български отбор. Всичко друго, освен победа, ще бъде счетено като провал за него и отбора му. 

"Сега чакаме четвъртък вечер с подкрепата на нашите тифози на "Олимпико" решаващия мач срещу Лудогорец", завърши Моуриньо.