"Няма никаква коалиция между “Има такъв народ”, ГЕРБ и ДПС. И няма и да има. Никога."

Това реши да сподели, разбира се, чрез фейсбук профила си, лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов, след като партията му инициира свалянето на председателя на парламента Никола Минчев от поста и днес бе подкрепен от гореописаните партии. В резултат 125 гласа "за" отстраниха Минчев.

"Свалянето на председателя на парламента е резултат от неговите закононарушения", твърди Трифонов, макар по време на дебата днес да стана ясно, че вносителите не могат да защитят мотивите си за свалянето на Минчев от поста.

И дори посочиха, че то се прави като сигнал за сваляне на кабинета.

"Ако председателят на парламента не спазва закона, то той дава такъв пример, че веднага трябва да бъде свален. За неразбралите ще кажа още веднъж - няма никаква коалиция между "Има такъв народ", ГЕРБ и ДПС. Няма и никога няма да има", повтаря Трифонов - да не стават грешки.

А междувременно народният представител от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта, щракна в кулоарите заедно трима от представителите на т.нар. нова коалиция - председателите на групите на ГЕРБ, "Има такъв народ" и "Възраждане" - Десислава Атанасова, Тошко Йорданов и Костадин Костадинов - в дружески разговор.