Наследниците, внуците и синовете на номенклатурата и репресивния режим - те искат оставката на Иван Гешев. Това отбеляза самият главен прокурор. Той увери, че "невинните жертви на тоталитарния режим изказват подкрепа" за неговите действия. 

Единственият начин да има правителство е с контактни групи, смята бившият премиер Бойко Борисов. "Преди президентът Радев да връчи мандата, трябва да сме се разбрали, че ще стане. Не стане ли, няма да стане с втория, третия, нито десетия мандат и се отива на избори", добави той.

Отговорът не закъсня. Представители на ПП, БСП и ДБ подчертаха, че няма да преговарят с ГЕРБ за първия мандат.

Вчера Русия еднолично наруши зърнената сделка. Днес за провала на споразумението посочи режима на украинския президент Володимир Зеленски, който пък бил под контрола на британските спецслужби. "Не им стигат парите и оръжията. Те искат повече смърт", отсъди Мария Захарова.

Именно британските тайни служби обявиха днес, че частната военна компания "Вагнер" значително е снижила строгите си критерии за вербуване. В редиците ѝ вече се наблюдават затворници с тежки здравословни проблеми. Причината - големите загуби в жива сила.