Официалната версия гласи, че двамата се запознават през 2016 г. и Джеф Бек намира сродна душа в Джони Деп.

Бързо намират общи теми, като колите и китарите и прекарват по-голямата част от времето си заедно, опитвайки се да се разсмеят. В същото време Бек все повече признава сериозните умения на Деп за писане на песни и музикалния му слух. Този талант и химията помежду им убеждават Бек, че трябва да направят албум заедно.

Деп се съгласява и през 2019 започват работа. През следващите три години записват микс от оригинали на Деп, заедно с широка гама от кавъри, които засягат всичко - от Celtic и Motown, до Beach Boys и Killing Joke. През 2020, по време на пандемията, те визуализират сътрудничеството си с навременната си кавър версия на Isolation на Джон Ленън, припомня днес Zrockradio.bg.

Очевидно пеенето не е стихията на холивудския суперидол... 
 

Но пък ако познанията ви по Джони Деп се изчерпват до някакво скапано дело и "Карибски пирати" - имате доста да наваксвате. Още в издадения през далечната 1997 г. Be Here Now - третия албм на Oasis, Джони Деп свири на слайд-китара. Тогава култът по бандата от Манчестър е така колосален, че може да се поспори кой е по-голяма звезда към онзи момент...

През последните 12 години Деп записва и обикаля с Hollywood Vampires – група, която сам основа с дядо Алис Купър и Джо Пери ("Аеросмит"). Супергрупата издаде два студийни албума, които включват гостуващи изяви на някои от най-големите рок имена: Пол Макартни, Дейв Грол и Джо Уолш. Списъкът включва и Бек, който свири на китара в Welcome To Bushwackers - песен от Rise, втория албум на Vampires, който излезе през 2019-а.

Сега новият албум на дуото с 13 песни, наречен 18, ще пристигне на 15 юли. Бек обяснява за заглавието на албума:

„Когато Джони и аз започнахме да свирим заедно, това наистина запали младежкия ни дух и креативност. Шегувахме се как се чувстваме отново на 18, така че това стана и заглавие на албума.“

Обложката включва илюстрация на Бек и Деп като 18-годишни, нарисувана и проектирана от съпругата на Бек, Сандра.

Преди излизането на 18, Бек стартира европейско турне с Деп като специален гост, което ще приключи на 25 юли в L’Olympia в Париж.

Ето и цялото съдържание на предстоящия албум "18":

1. „Midnight Walker” (кавър на Дейви Спилейн)
2. „Death And Resurrection Show” (кавър на Killing Joke)
3. „Time” (кавър на Денис Уилсън)
4. „Sad Motherfuckin’ Parade” (оригинал на Джони Деп)
5. „Don’t Talk (Put Your Head On My Shoulder)” (кавър на Beach Boys)
6. „This Is A Song For Miss Hedy Lamarr” (оригинал на Джони Деп)
7. „Caroline, No” (кавър на Beach Boys)
8. „Ooo Baby Baby” (кавър на The Miracles)
9. „What’s Going On” (кавър на Марвин Гей)
10. „Venus In Furs” (кавър на The Velvet Underground)
11. „Let It Be Me” (кавър на The Everly Brothers)
12. „Stars” (кавър на Джанис Иън)
13. „Isolation” (кавър на Джон Ленън)

 

 

ажаж