Джони Деп спечели процеса, който водеше срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Това решиха съдебните заседатели късно в сряда вечер българско време. Деп заведе делото за 50 млн. долара заради накърненото си добро име, след статия във "Вашингтон пост" на Хърд от 2018 г. В материала актрисата пише, без да споменава имена, че е била жертва на домашен тормоз и насилие. През времето, което описва, е била омъжена точно за Джони Деп. Актьорът твърди, че заради тази публикация са му били отказани няколко големи роли, загубил е репутацията си.

 
Адвокатите на Джони Деп - Бен Чю и Камил Васкес, правят изявление след като е било оповестено решението на съдебния състав.

Единодушно съдебните заседатели решиха, че Амбър Хърд не е успяла да защити обвиненията си срещу бившия си съпруг и че тя е знаела, че твърденията ѝ за тормоз са фалшиви, когато е публикувала статията през 2018 г. Според тях Хърд е действала със съзнателно намерение да причини вреда. На Деп са присъдени 10 млн. долара обезщетение и 5 млн. за съдебни разходи. Заради законите на щата Вирджиния 5 млн. ще бъдат свити до 350 хил., което е горната граница.

Деп, който не присъства в съда в сряда, излезе със специално изявление.

"От самото начало целта на този процес беше да се разкрие истината, независимо от крайния резултат. Да кажа истината беше нещо, което дължах на моите деца и на всички онези, които ме подкрепиха. Чувствам се омиротворен като знам, че накрая го постигнах", казва звездата.

И добавя: "Съдебният състав ми върна живота обратно".

Хърд беше завела контраиск за 100 млн. долара срещу Деп като твърдеше, че е проявявала агресия срещу бившия си съпруг единствено, за да защити себе си или по-малката си сестра, отбелязва CNBC. Тя фокусира исканията си около три изявления на предишния адвокат на Деп, Адам Уолдман, който през 2020 г. пред "Дейли мейл" описва обвиненията на Хърд като "изфабрикувани". Според съдебните заседатели по тази точка Деп, чрез Уолдман, е засегнал Хърд. На нея ѝ бяха присъдени 2 млн. долара като компенсация.

След оповестяване на съдебното решение Амбър Хърд коментира, че е съсипана и не може да изрази колко дълбоко е разочарована.

"Съсипана съм от това, че представените доказателства не бяха достатъчни, за да се противопоставят на доста по-големите власт и влияние на моя бивш съпруг", заяви тя.

"Още повече съм разочарована от това какво означава присъдата за останалите жени. Това е удар за тях. Това поставя под въпрос идеята, че насилието към жените трябва да бъде взимано на сериозно", допълва тя.

Делото, което беше предавано на живо, продължи шест седмици. По време на процеса двамата бивши съпрузи извадиха смущаващи детайли от съвместния си живот.