Макс Верстапен ("Ред Бул") спечели Гран при на Канада за шестата си победа през сезона във Формула 1. Той увеличи преднината си на върха при пилотите на 46 точки пред своя съотборник Серхио Перес, който не завърши.

На подиума се качиха също Карлос Сайнц ("Ферари") и Люис Хамилтън ("Мерцедес"). Топ 6 допълват Джордж Ръсел ("Мерцедес"), Шарл Льоклер ("Ферари") и Естебан Окон ("Алпин"), изпреварил с малко съотборника си Фернандо Алонсо. По-късно испанецът бе наказан с 5 сек. и отиде девети, а седми е Валтери Ботас ("Алфа Ромео").

Верстапен удържа атаката на Алонсо на старта, а Карлос Сайнц се залепи зад тях и в четвъртата обиколка вече бе на второто място. Люис Хамилтън бе следващият на опашката на ветерана от "Алпин", като дълго време не успяваше да изпревари испанеца.

Първите големи проблеми бяха за Перес, който получи дефект в скоростната кутия и отпадна. А Шарл Льоклер, който получи наказание от 10 места на стартовата решетка заради подмяна на елемент от електрониката на болида му, си проправяше път напред.

До края имаше битка между Верстапен и Сайнц. Тя бе и на стратегии за гумите, а между механиците, като тези на "Ферари" се справиха малко по-бавно от тези в "Ред Бул", което също оказа влияние. В крайна сметка световният шампион бе по-бърз, а показа и повече рутина.

На 1-3 юли е Гран При на Великобритания.