Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от "Мастърс 1000" в Париж с награден фонд шест милиона евро. Първата ни реката се наложи със 7:6(5), 7:6(5) срещу Ботик ван дер Зандшулп (Нидерландия).

Фактът, че Димитров измъкна победата с два тайбрека, е още един знак за прогреса в играта и увереността му в края на сезона. Обикновено той губи тези геймове.

Още нещо - Григор изоставаше с пробив и в двата сета, но след това успяваше да направи обрат и да се добере до двата тайбрека, в които беше значително по-ефективен от своя противник. 

Нидерландецът дръпна с 3:2 в сервис гейма на своя опонент и сервираше за първата част при 5:4, но българинът "върна жеста" на подаването му и изравни. В тайбрека играта вървеше равностойно, но най-добрият български тенисист беше по-съсредоточен и спечели със 7:5.

Във втория сет Григор Димитров отново първи загуби началния си удар за 2:4, но веднага върна пробива и след това отново се стигна до 6:6. В тайбрика хасковлията поведе с 5:3 и приключи срещата при втората си възможност след 118 минути.  

Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу италианеца Фабио Фонини, който по-рано днес победи трудно преодола представителя на домакините Артур Фис със 7:6(5), 6:7(4), 6:2. Българинът има четири победи в общо шест мача срещу Фонини, който влезе в основната схема на последния за годината "Мастърс" като "щастлив губещ".