Даниил Медведев се представи почти безпогрешно срещу Григор Димитров на полуфинала на турнира от ATP 500 във Виена - 6:4, 6:2.

Все пак Гришо изпраща позитивно участие с три поредни победи - за първи път от пролетта. Той елиминира играч от топ 10 - Андрей Рубльов. Днес трябваше да се бори за почти всяка точка срещу бившия №1, докато за Медведев не бе така трудно, особено във втория сет.

Първият бе доста по-равностоен. При 2:2 руснакът стигна до първата си точка и веднага я превърна в брейк. Това му даде допълнителна увереност на руснака, който продължи да печели лесно своите сервис геймове и си създаде на два пъти възможности за още един пробив, но Димитров се измъкна.

Сценарият от първата половина на първия сет се повтори и във втория. Медведев успя да реализира пробив за 3:2 гейма и това окончателно пречупи Димитров, който не успя да вземе нито един гейм повече до края.

Българинът направи голям брой непредизвикани грешки - общо 23 срещу само 5 на руснака. За Медведев това е четвърта победа в шест мача с Димитров.

Най-добрият ни тенисист напуска столицата на Австрия със 180 точки за световната ранглиста (това го връща в топ 30) и 125 970 евро от общия награден фонд от 2 349 180.